Fidesz: a kormány célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz-frakció közlése szerint a polgári kormány kultúrpolitikájának célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése, és az ezt szolgáló kulturális intézmények és szervezetek erősítése.

A kormánypárti képviselőcsoport az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára reagálva egyúttal szürreálisnak nevezte, hogy “az MSZMP utódpártja beszél elvtársakról, Kádár-rendszerről és a kultúra ideológiai kontrolljáról, a kommunista reflexek láthatóan még ma is ösztönösen működnek”. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) “megrögzött és monomániás Fidesz-imádók” irányítják kirekesztő módon, hiszen kizárólag egyetlen ideológiát képviselnek. Véleménye szerint Fekete György MMA-elnök a Kádár-rendszer kultúrpolitikájánál is rosszabbul irányítja szervezetét, hiszen “csak a támogatást és a tiltást ismeri”.

A Fidesz-frakció közleménye szerint az ideológiai harcot a balliberálisok vívják a nemzeti és az európai kultúra ellen. A balliberális oldal az, amely harcot indított a nemzeti és az európai kultúra ellen és annak őrzőit rendszeresen támadja, mert az európai baloldal már egy más, az identitását és a kultúráját feladó Magyarországot és Európát akar – áll a közleményben.

Előző sztori

Kormányellenes megmozdulás és ellentüntetések Bologna utcáin

Következő sztori

Labdarúgás: hiába vezetett, alulmaradt a HFC Dabason