Közélet

Fidesz: a kormány célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése

Fidesz: a kormány célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése

2015. november 8., vasárnap
Fidesz: a kormány célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése

A Fidesz-frakció közlése szerint a polgári kormány kultúrpolitikájának célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése, és az ezt szolgáló kulturális intézmények és szervezetek erősítése.

A kormánypárti képviselőcsoport az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára reagálva egyúttal szürreálisnak nevezte, hogy "az MSZMP utódpártja beszél elvtársakról, Kádár-rendszerről és a kultúra ideológiai kontrolljáról, a kommunista reflexek láthatóan még ma is ösztönösen működnek".

Kunhalmi Ágnes

, az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) "megrögzött és monomániás Fidesz-imádók" irányítják kirekesztő módon, hiszen kizárólag egyetlen ideológiát képviselnek. Véleménye szerint Fekete György MMA-elnök a Kádár-rendszer kultúrpolitikájánál is rosszabbul irányítja szervezetét, hiszen "csak a támogatást és a tiltást ismeri". A Fidesz-frakció közleménye szerint az ideológiai harcot a balliberálisok vívják a nemzeti és az európai kultúra ellen. A balliberális oldal az, amely harcot indított a nemzeti és az európai kultúra ellen és annak őrzőit rendszeresen támadja, mert az európai baloldal már egy más, az identitását és a kultúráját feladó Magyarországot és Európát akar - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.