Kultúra

Színházi nyílt nap egyetemistáknak a Szegedi Nemzeti Színházban

Színházi nyílt nap egyetemistáknak a Szegedi Nemzeti Színházban

2015. október 8., csütörtök
Színházi nyílt nap egyetemistáknak a Szegedi Nemzeti Színházban
nagyszinhaz01kf

A Szegedi Nemzeti Színház immáron hagyományossá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Az idén október 13-án, kedden megrendezésre kerülő esemény – mint eddig is - az SZTE Kulturális Irodával és az SZTE EHÖK-kel közös szervezésben jött létre, és része az Őszi Kulturális Fesztiválnak.

A 11 órakor kezdődő megnyitón adják át az SZTE Kulturális Iroda által kiírt Drámaíró Pályázat pályadíját. A nyílt napon részt vevő diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit

Papp Janó

közreműködésével.

Bodnár György

főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. A díszletépítés, hangosítás, világosítás műhelytitkai is megismerhetők lesznek. A teátrum együttműködő partnerei közül a Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai arcát”, az SZTE Klebelsberg Könyvtára pedig „lerántja a maszkot”! Két nyilvános próba is látogatható lesz:

Barnák László

a Rózsa és Ibolya, míg

Tóth Miklós

rendező a Szimpla szerda próbájára várja a kíváncsiskodókat. Aki szelfit készít az épületben, majd feltölti azt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalára, nyerhet egy palackkal a színház borából. 19 órai kezdettel a Nagyszínházban a Szegedi Kortárs Balett Tavaszi áldozat című táncjátéka tekinthető meg. Egyetemisták ajándék áron válthatják meg belépőiket, mint ahogy ezen a napon, tehát október 13-án, az egyetemi polgárok rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatnak színházi bérletet a jegyirodában 10 és 17 óra között.

Idén is várja a Szegedi Nemzeti Színház nyílt napja az egyetemistákat - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=578285

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.