Gazdaság

Több mint száz hallgató kapott ösztöndíjat a GTK-n + FOTÓK

Több mint száz hallgató kapott ösztöndíjat a GTK-n + FOTÓK

2015. szeptember 11., péntek
Több mint száz hallgató kapott ösztöndíjat a GTK-n + FOTÓK
osztondijatado08kf

Az alapítványi, vállalati és intézményi partnereknek köszönhetően közel 140 hallgató kapott ösztöndíjat a Gazdaságtudományi Karon, így a fiatal tehetségek részben vagy teljes támogatással kezdhetik meg, illetve folytathatják tanulmányaikat.

Vilmányi Márton

, a Gazdaságtudományi Kar dékánja az ösztöndíjak pénteki átadóján hangsúlyozta, az alkalom kettős, ugyanis egyszerre ünnepe ez a tehetségnek és a teljesítménynek. 2012-ben sokkszerűen érte a hír a közgazdasági felsőoktatásba jelentkező hallgatókat, hogy a gazdaságtudományi képzési területek alapszakjain már nem hirdetnek államilag finanszírozott helyeket, a kar ezért - az országban egyedülálló módon - ösztöndíja alapításra kérte fel partnereit. A partnerlista és a támogatandók köré is szép számmal bővült az évek alatt, idén már 137 diákot segít 23 intézményi partner. A GTK dékánja gratulált a hallgatóknak, amiért szorgalmukkal sikerült a kar legjobb tíz százalékába kerülniük, közülük külön kiemelt négy olyan tehetséget, akik immár hetedik alkalommal vehetik át ösztöndíjukat. Felhívta a figyelmüket, tudásukkal a közösségnek, Szegednek és természetesen az őket támogató cégeknek adnak. A partnereknek címezve beszédét úgy folytatta, a kooperáció napja a mai, hiszen a 23 vállalat fontosnak tartja a munkaerő-piaci jelenlétet a felsőoktatásban, a kutatásban és a tehetséggondozásban is. A társadalmi szolidaritás a szakmában is jelen van - zárta gondolatait.

osztondijatado02kf

Kovács Péter

dékánhelyettes, a karon belül működő tehetséggondozó bizottság elnöke köszönetet mondott a partnereknek, amiért az ösztöndíjaikkal kiveszik részüket az utánpótlás nevelésből. Emlékeztetett, két évvel ezelőtt a kar angol nyelvű képzést indított, melyen immár 13 országból vesznek részt diákok; a tehetséggondozó program pedig előttük is nyitva áll. A COOP Szeged Zrt. rendszeresen támogat oktatási intézményeket és egyesületeket azokon a településeken, ahol üzleteket tart fenn - fejtette ki portálunknak

Pópity Jánosné

gazdasági igazgató. "Örültem, hogy olyan fiatalokat támogathatunk, akik valóban megérdemlik és egyúttal rá is szorulnak a segítségre. Két hallgatót is támogatunk, akik ugyan jó tanulók, de enélkül nem, vagy csak nehezen tudnák megteremteni maguknak a továbbtanuláshoz szükséges feltételeket. Fontosnak tartom, hogy az egyetemisták a tanulásra koncentráljanak, és csak ezzel foglalkozzanak. Az egyetem legyen a főállásuk, másképp mindenről lemaradnának." A COOP-csoport két elsőéves hallgatót karol fel az elkövetkező hét félévben.

Csiszár Nóra

végzős gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató immár hatodik féléve, hogy elnyerte a GTK és partnerei által alapított program ösztöndíját. A fiatal lány azt mondta, nagyon jó ösztönző erő rejlik ebben a lehetőségben, és órási segítség, hogy csak a tanulmányokra kell koncentrálni. "Szerencsésnek mondhatom magam, mert hat féléven át száz százalékos támogatásban részesültem, ráadásul a második félévben kijelölték mentorommá Vilmányi Mártont. Az évek során ő segítette a tanulmányaimat."

osztondijatado06kf

Az ösztöndíjakat a legjobb hallgatóknak

Regina Gensigora

, a ContiTech Rubber Industrial Kft. ügyvezetője, Pópity Jánosné, a Coop Szeged Zrt. gazdasági igazgatója,

Fehér Éva

, az Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezetője,

Farkas László

, az Ökonómia Alapítvány elnöke,

Görög Márta

, az SZTE Alma Mater vezetője,

Böröcz Péter

, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. marketingvezetője,

Holecska Krisztián

, a Proko Travel Kft. marketing menedzsere,

Pomázi Gyula

, a ForArea Kft. ügyvezetője,

Kóti Zoltán

, a Lapcom Kiadó Zrt. igazgatója,

Csapó Gábor

, a Rackhost Kft. ügyvezetője, és a DAKK Zrt. képviselője adták át.

140 hallgató mentesül részben vagy egészen az önköltség viselése alól, köszönhetően a GTK vállalati partnereinek.http://szegedma.hu/?p=568615

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.