Bulvár

Több ezer eurót kért egy embercsempész a határsértőktől

Több ezer eurót kért egy embercsempész a határsértőktől

2015. szeptember 14., hétfő
Több ezer eurót kért egy embercsempész a határsértőktől

Magyar embercsempészt fogtak el a rendőrök vasárnap hajnalban a régi 5-ös úton, a férfi öt szíriai határsértőt vitt volna Ausztriába fejenként több mint ezer euróért - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs

közölte, a 34 éves sofőr abban állapodott meg a migránsokkal, hogy fejenként 1100 euróért - összességében mintegy 1,7 millió forintért - Ausztriába viszi őket. A budapesti férfit őrizetbe vették, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene büntetőeljárást, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Szegedi Rendőrkapitányság kilenc másik sofőr ellen is büntetőeljárást indított jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt vasárnap, mert anyagi ellenszolgáltatásért a fővárosba vittek migránsokat Röszkéről. A rendőrök a bűncselekményekhez elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.