Közélet

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

2015. szeptember 15., kedd
Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: Budapest XIII. kerületében önkormányzati képviselőt, Kecskeméten, Miskolcon és Öcsödön települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A főváros XIII. kerületében, a 10. számú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert júniusban elhunyt

Bodorné Farkas Zsuzsánna

, aki tavaly októberben az MSZP és a XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete támogatásában nyert mandátumot a körzetben. Kecskeméten horvát települési nemzetiségi képviselőket választanak, Miskolcon görög települési nemzetiségi képviselőket, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön pedig roma nemzetiségi képviselőket. A Pest megyei Pilisvörösváron a roma települési önkormányzat önfeloszlatása miatt tartottak volna időközi választást, ám ez jelöltek hiányában elmarad, így a település roma nemzetiségi választópolgárai legközelebb csak a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.