Sport

Kézilabda: a tavalyi bronzérmes ellen nyitja a BL-idényt a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: a tavalyi bronzérmes ellen nyitja a BL-idényt a MOL-Pick Szeged

2015. szeptember 18., péntek
Kézilabda: a tavalyi bronzérmes ellen nyitja a BL-idényt a MOL-Pick Szeged
mol_pick_szeged_kielce_mj 20

Idén is találkozik a Bajnokok Ligája csoportkörben a MOL-Pick Szeged és a Vive Tauron Kielce: a lengyel együttes az elitliga előző kiírásában is egy csoportban szerepelt a szegediekkel, a magyar szövetségi kapitány által irányított Kielce ellen lép először pályára az idei BL-ben a Pick vasárnap.

Vasárnap bemutatkozik a Bajnokok Ligája idei csoportkörében a MOL-Pick Szeged: Juan Carlos Pastor tanítványai a BL felső ágára, ezen belül is a B csoportba kerültek, a címvédő spanyol Barcelona, a svéd Kristianstad, a macedón HC Vardar, az előző szezonban a nyolcaddöntőben búcsúztatott német Rhein Neckar Löwen, a francia Montpellier, a dán Kolding és a vasárnapi ellenfél, a lengyel Kielce mellé. Mint látható, idén több csapat szerepel a két kiemelt csoportban, a megváltozott lebonyolítás értelmében ebben a két csoportban a nyolc csapat közül az első hat helyezett jut tovább, a csoportgyőztesek rögtön, játék nélkül a negyeddöntőbe jutnak, míg a C és a D csoportból csak az első két-két helyezett lép tovább, akik egy keresztbe-játék után döntik el, kié lesz az a két hely, ami teljessé teszi majd a nyolcaddöntő mezőnyét. A MOL-Pick Szeged a lengyel Kielcét fogadja a csoportkör első fordulójában, amellyel tavaly is találkozott, és mindkét mérkőzésen vereséget szenvedett:

Lengyelországban 37-32-re

, míg az újszegedi sportcsarnokban

27-26-ra maradt alul

. A Kielce az előző idényben bronzérmet szerzett a Bajnokok Ligájában: a Final Fourban a későbbi győztes Barcelona ellen vérzett el az elődöntőben, majd a bronzmeccsen a Kielt legyőzve szerezte meg a harmadik helyet. Mindkét együttes győzelemmel hangolt a hétvégi derbire: a szegediek Komlón arattak magabiztos sikert, míg a Kielce a Chrobry Glogów-ot verte tízzel, 33-23-ra, így 5 mérkőzést követően egy döntetlen mellett négy sikert aratott idén a lengyel bajnokságban, míg a szegediek mind az öt bajnokijukat megnyerték az idei szezonban. „Nagyon izgatott vagyok, várom a Bajnokok Ligája-rajtot. A Komló meccset is arra szántuk, hogy a Kielce ellen készüljük, azokat a taktikai megoldásokat próbáltuk gyakorolni. Csütörtökön két edzésünk volt, videóztunk is, de még szombaton is edzünk egy utolsót a meccs előtt” – mondta el portálunknak

Ancsin Gábor

, a MOL-Pick Szeged átlövője.

pick-pler08kf_ancsin_gabor

A szegediek kőkemény csoportba kerültek, és a sorsolás sem a legkedvezőbb számukra: a Kielce elleni nyitányt követően jövő héten a macedón Vardar otthonában játszanak, majd október negyedikén a Bajnokok Ligája előző kiírásának győztese, a Barcelona érkezik az újszegedi sportcsarnokba. „Nem nagyon tudtunk volna választani, idegenben minden mérkőzés nehéz. A csoportban összes ellenfelünk ellen maximálisan kell figyelni, abból a szempontból teljesen mindegy, nem tehetünk különbséget a mérkőzések között, ugyanúgy 100%-osnak kell lennünk, ugyanannyi energiát vesz ki belőlünk minden mérkőzés” – fogalmazott a sorsolásról a Pick játékosa. Ancsin Gábor az utóbbi mérkőzéseken kényszerűségből szélsőt is játszott:

Roberto Parrondo

és

Rajko Prodanovic

is sérüléssel bajlódott, így az átlövő lépett ki a szélre, aki elmondta: nem új számára ez a szerepkör, korábban már játszott a szélen, és bár nem ez az erőssége, de ha újra úgy lesz szükséges, hogy szélső legyen, akkor megpróbálja belőle kihozni a maximumot. „Nyilván győzni szeretnénk minden mérkőzésen, reméljük, hogy azokat a hibákat, amiket eddig elkövettünk, azokat mellőzni tudjuk majd. Túl nagy a tét ahhoz, hogy azzal foglalkozzunk, ki ül az ellenfél kispadján, maximálisan ki kell tudnunk zárni ezt. Meccs előtt persze találkozunk, ha úgy adódik, beszélgetünk, de onnantól kezdve, ahogy elkezdődik a meccs, ezzel nem szabad foglalkoznunk” – tért ki arra Ancsin Gábor, hogy az ellenfél kispadján az a

Talant Duyshebaev

ül, aki nem egy szegedi játékos számára lehet ismerős, hiszen a szakember a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya is. A MOL-Pick Szeged csoportjában már lejátszottak egy mérkőzést: a Kristianstad meglepetést okozva, 33-26-ra legyőzte a Koldingot.

Ilyés Ferencék

tehát vasárnap debütálnak a BL idei kiírásában: ebben a csoportban pedig minden győzelemnek óriási értéke lehet.

Vasárnap megkezdi idei BL-szereplését a MOL-Pick Szeged, a tavalyi bronzérmes Kielce érkezik!http://szegedma.hu/?p=571268

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.