Közélet

Egy nap alatt 94 kérelmet nyújtottak be a tranzitzónákban

Egy nap alatt 94 kérelmet nyújtottak be a tranzitzónákban

2015. szeptember 16., szerda
Egy nap alatt 94 kérelmet nyújtottak be a tranzitzónákban
Illegális bevándorlás - Horgos

A Röszkén és Tompán létrehozott tranzitzónákban az elmúlt 24 órában kevesebb, mint 100 menedékkérelmet nyújtottak be, összesen 19 esetben el is utasították azt. A határzár tiltott átlépése miatt pedig 35 esetben indult büntetőeljárás.

Csiszér-Kovács Viktória

, az ORFK szóvivője arról tájékoztatott, hogy a magyar-szerb határszakaszon 316 fővel szemben intézkedtek a rendőrök kedden, az elfogottak negyede-ötöde gyerek. 35 esetben büntetőeljárás is indult a határzár tiltott átlépése miatt, ami immár bűncselekménynek számít. Hozzátette, az esetek minősítése még változhat, ugyanis a hatóság vizsgálja, hogy a határ illegális átlépése során történt-e más bűncselekmény is, például megrongálták-e a határzárat. Tegnap éjfélig egyébként összesen 200 167 fő lépte át illegálisan a szerb-magyar határt. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője,

Seres József

arról tájékoztatott, hogy eddig idén 171 920 menedékkérelmet vett át a hivatal. „Jelenleg a BÁH befogadó állomásain 698 fő tartózkodik, összességében nyugalom van” – közölte Seres. A röszkei és tompai tranzitzónákkal kapcsolatban elmondta, hogy tegnap összesen 94 kérelmet nyújtottak be, egy kivételével mindegyik Röszkén. Közülük különleges bánásmódot igénylő személy 74 fő volt, 13 kisgyermekes család és 2 idős kérelmező is érkezett. Egy nap alatt 48 közigazgatási döntés is született, 19 személynek nem fogadták el a kérelmét, 1 esetben megszüntették az eljárást, míg 2 fő a döntéssel szemben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. „74 főt szállítottunk befogadóállomásra, és szerda reggel összesen 40-en tartózkodtak a tranzitzónákban” – ismertette az adatokat Seres József, a BÁH regionális igazgatója.

A Röszkén és Tompán létrehozott tranzitzónákban az elmúlt 24 órában kevesebb, mint 100 menedékkérelmet nyújtottak be, összesen 19 esetben el is utasították azt - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=570696

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.