Közélet

A Szentesi Lecsófesztiválon 200 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek

A Szentesi Lecsófesztiválon 200 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek

2015. szeptember 6., vasárnap
A Szentesi Lecsófesztiválon 200 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek

A hétvégi Szentesi Lecsófesztiválon 200 kilogramm élelmiszert gyűjtött össze az éhezőknek a Mikulásgyár - közölték vasárnap az MTI-vel.

Sok adományt gyűjtöttek már a nyáron is, de ezt szerették volna még "megtoldani" néhány száz kilogramm élelmiszerrel és rengeteg játékkal, ruhával, mielőtt elkezdik a decemberi nagy akció szervezését. A közlés szerint

Zsolnai Endre

főszervező úgy vélte, hogy a pénteken és szombaton megrendezett Szentesi Lecsófesztivál "hagyományosan nagyon nagy tömegeket vonzó, sikeres rendezvénye tökéletes" volt arra, hogy rámutassanak, nem pusztán decemberben vannak éhező gyermekek. A Mikulásgyár azt kérte, hogy ha lehetséges elsősorban tartós élelmiszereket (például rizst, konzervet, tésztát, lisztet, olajat), tisztító-és tisztálkodási szereket, másodsorban jó minőségű játékot, ruhát és könyvet vigyenek. Az adományokat - melyeket az adakozók közvetlenül a nagyszínpad mellett felállított Mikulásgyár lufijánál adhattak le - a Magyar Vöröskereszt szentesi szervezete felügyelte és osztja majd szét, míg szállításukról a Magyar Posta gondoskodik - olvasható közleményükben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.