Közélet

NGM: a magyar ipar továbbra is Európa élvonalában van

NGM: a magyar ipar továbbra is Európa élvonalában van

2015. július 14., kedd
NGM: a magyar ipar továbbra is Európa élvonalában van

A májusi adatok is azt bizonyítják, hogy a magyar ipar továbbra is a leggyorsabbak között van Európában. Az ipari termelés volumene - a munkanaphatással kiigazítva - 6,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel már sorozatban huszonegyedik hónapja erősödik az ágazat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium azt követően, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden második olvasatban tette közzé jelentését az ipar májusi teljesítményéről.

A minisztérium kommentárja kiemeli, hogy az ipari termelés minden régióban nőtt. A legnagyobb mértékű bővülés Dél-Alföldön (14 százalék) volt, a többi régióban 1,6 és 9,7 százalék között emelkedett az ipari kibocsátás. Az egy alkalmazásban állóra jutó ipari termelés 3,5 százalékos bővülése a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások körében 3 százalékos létszámnövekedés mellett következett be - hívta fel a figyelmet az NGM. Az ipar teljesítménye egyre nagyobb mértékben támogatja a gazdasági növekedést, ez pedig összhangban van azzal a kormányzati célkitűzéssel, hogy az ipari termelés hozzájárulása a nemzeti össztermékhez egész Európában Magyarországon legyen a legmagasabb - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.