Forgalmi- és menetrend-változásról tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varosuzemeltetesi_bizottsag02_gs

Véglegesítik a dorozsmai Törő és Vitorla utcák egyirányú forgalmi rendjét – erről is döntött a városüzemeltetési bizottság, továbbá a 8-as és 10-es trolik menetrendjének augusztus közepéig történő módosítását is jóváhagyták.

A 8-as és 10-es trolibuszjáratokat érintő napirendi pont kapcsán a bizottság elnöke, Ménesi Imre nehezményezte, hogy egyetlen nappal a forgalmirend-változás bevezetése előtt tárgyalják a témát, vagyis a bizottságnak látszatdöntést kell hoznia, pláne annak fényében, hogy már a sajtóban is megjelent, hogy a módosítás mely szakaszokat érinti. Arra is kíváncsi lett volna az MSZP-s politikus, hogy az SZKT vajon mikor szerzett tudomást a munkálatokról, szerinte ugyanis hamarabb kellene hasonló témákban dönteniük. Ahogy beszámoltunk róla, közműépítési munkálatok miatt július 14-étől augusztus 14-éig a 8-as és 10-es trolibuszok terelőútvonalon közlekednek. A járatok Semmelweis utca – Markovits utca – Vitéz utca helyett a Szentháromság utcán keresztül közlekednek. A járatok ideiglenes végállomása a Szentháromság utcában lévő, „SZTK rendelő” autóbusz megállóhely. Az útvonalváltozás miatt, az „Aradi vértanúk tere ” megállóhelyet, valamint a „Klinikák” végállomást a járatok nem érintik.

Végleges az egyirányúsítás Dorozsmán

Két kiskundorozsmai utca egy-egy szakaszának egyirányúsításáról még márciusban tárgyalt a városüzemeltetési bizottság, az MSZP-s Lauer István akkor arról számolt be, több lakossági panasz érkezett a Törő és a Vitorla utcákból a jelentős gépjárműforgalomra, amit bár nem támasztott alá a forgalomszámlálás szerinte, ideiglenesen a forgalmi rend megváltoztatását javasolta. A Törő utca a Jerneytől lett egyirányú, míg a Vályogos utca felől nem lehetett behajtani autóval. A Vitorla utca pedig az Orczy csomóponttól lett egyirányú, vagyis Vályogos utca felől nem közlekedhetnek arra a gépkocsik. A forgalmi rendet március közepén a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alakította ki, majd a két hónapos próbaidőszak lejártával a bizottság elé mindkét szakasz esetében az egyirányú forgalmi rend fenntartását és véglegesítő javaslat került. Mészáros Tamás (MSZP) arra volt kíváncsi, hogy mennyivel csökkent a forgalom, ám ez nem derült ki az előterjesztésből. Ménesi Imre (MSZP) bizottsági elnök megjegyezte, az utcák azért vannak, hogy közlekedjenek rajtuk, végül ezt a napirendet is egyhangúlag fogadták el.

Előző sztori

Nagykorú lett a gyálaréti közlekedésbiztonsági tábor + FOTÓK

Következő sztori

Ingyenes az M43-as Makótól a határig

Legutóbbi hasonló cikkek