Közélet

Forgalmi- és menetrend-változásról tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Forgalmi- és menetrend-változásról tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

2015. július 13., hétfő
Forgalmi- és menetrend-változásról tárgyalt a városüzemeltetési bizottság
varosuzemeltetesi_bizottsag02_gs

Véglegesítik a dorozsmai Törő és Vitorla utcák egyirányú forgalmi rendjét – erről is döntött a városüzemeltetési bizottság, továbbá a 8-as és 10-es trolik menetrendjének augusztus közepéig történő módosítását is jóváhagyták.

A 8-as és 10-es trolibuszjáratokat érintő napirendi pont kapcsán a bizottság elnöke,

Ménesi Imre

nehezményezte, hogy egyetlen nappal a forgalmirend-változás bevezetése előtt tárgyalják a témát, vagyis a bizottságnak látszatdöntést kell hoznia, pláne annak fényében, hogy már a sajtóban is megjelent, hogy a módosítás mely szakaszokat érinti. Arra is kíváncsi lett volna az MSZP-s politikus, hogy az SZKT vajon mikor szerzett tudomást a munkálatokról, szerinte ugyanis hamarabb kellene hasonló témákban dönteniük. Ahogy

beszámoltunk róla

, közműépítési munkálatok miatt július 14-étől augusztus 14-éig a 8-as és 10-es trolibuszok terelőútvonalon közlekednek. A járatok Semmelweis utca – Markovits utca – Vitéz utca helyett a Szentháromság utcán keresztül közlekednek. A járatok ideiglenes végállomása a Szentháromság utcában lévő, „SZTK rendelő” autóbusz megállóhely. Az útvonalváltozás miatt, az „Aradi vértanúk tere

” megállóhelyet, valamint a „Klinikák” végállomást a járatok nem érintik.

Végleges az egyirányúsítás Dorozsmán

Két kiskundorozsmai utca egy-egy szakaszának egyirányúsításáról még márciusban tárgyalt a városüzemeltetési bizottság, az MSZP-s Lauer István akkor arról számolt be, több lakossági panasz érkezett a Törő és a Vitorla utcákból a jelentős gépjárműforgalomra, amit bár nem támasztott alá a forgalomszámlálás szerinte, ideiglenesen a forgalmi rend megváltoztatását javasolta. A Törő utca a Jerneytől lett egyirányú, míg a Vályogos utca felől nem lehetett behajtani autóval. A Vitorla utca pedig az Orczy csomóponttól lett egyirányú, vagyis Vályogos utca felől nem közlekedhetnek arra a gépkocsik. A forgalmi rendet március közepén a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alakította ki, majd a két hónapos próbaidőszak lejártával a bizottság elé mindkét szakasz esetében az egyirányú forgalmi rend fenntartását és véglegesítő javaslat került. Mészáros Tamás (MSZP) arra volt kíváncsi, hogy mennyivel csökkent a forgalom, ám ez nem derült ki az előterjesztésből. Ménesi Imre (MSZP) bizottsági elnök megjegyezte, az utcák azért vannak, hogy közlekedjenek rajtuk, végül ezt a napirendet is egyhangúlag fogadták el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.