Közélet

Magyarországon mintegy 300 ezren rendszeresen adnak vért

Magyarországon mintegy 300 ezren rendszeresen adnak vért

2015. június 14., vasárnap
Magyarországon mintegy 300 ezren rendszeresen adnak vért

Nagyjából 300 ezer rendszeres véradó van Magyarországon, olyanok is akadnak közöttük, akik évente ötször adnak vért - mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezője vasárnap, a véradók világnapján az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában.

Váradi Mariann

kiemelte: nagyon fontos lenne, hogy minél többen váljanak rendszeres véradóvá. Fontos, hogy minél fiatalabb korban felhívják a figyelmet arra, vér akkor van, ha az emberek adnak. Ennek érdekében kilencedik alkalommal szervezték meg az egyetemeken és a főiskolákon a felsőoktatási véradóversenyt. A szakember elmondta: évről évre egyre több intézmény regisztrál a versenyre, és tapasztalataik szerint a fiatalok körében egyre fontosabb értéket jelent a véradás. Az elmúlt tanévben - szeptember 1. és május 15. között - 37 intézményben 277 eseményen több mint tizenkétezer véradó vett részt, közülük háromezren először adtak vért - mondta Váradi Mariann.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.