Jubileumi Trianon-megemlékezést tartottak Tiszaszigeten + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

megemlekezes35_gs

Zakar Péter történész mondott beszédet a Nemzeti Összetartozás Napján, megkoszorúzták az emlékkopjafát.

A Szőregi Csodaszarvas Polgári Kör és Tiszasziget Község Önkormányzata ezúttal is Dobák Lászlóné és a Vedres István Faluház irányításával rendezte meg immár hagyományos, ezúttal jubileuminak is tekinthető Trianon-megemlékezését. A partnerek még 2005. június 4-én helyeztek el ünnepélyes keretek között emlékkopjafát a keresztre feszített magyar nemzet iránti kegyelet emlékére Tiszasziget főterén, mely az eltelt időszakban és most csütörtökön is méltó helyett adott a trianoni békediktátum évfordulója alkalmából szervezett magyar nemzeti kegyeleti megemlékezéshez.

megemlekezes16_gs

A program ezúttal emlékműsorral indult a Szent Antal téri faluházban. Beszédet mondott Zakar Péter történész, a szegedi Gál Ferenc Főiskola dékánja, aki egyfajta rendhagyó történelemóra keretében az első világháborút követő események felidézése mellett a békediktátum máig tartó hatásait is számba vette. Ezt követően a megemlékezők koszorúkat helyeztek el a templom mellett található emlékkopjafánál, végül a Szent Antal-templomban tartottak ünnepi szentmisét a magyar nemzetért a nemzeti összetartozás jegyében. Az eseményen részt vett és koszorúzott Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Bodó Imre, a Szegedi Járási Hivatal vezetője, Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere, valamint a L.É.T. Egyesület alapító-vezetője, Kothencz János is.

no images were found

A Szőregi Csodaszarvas Polgári Kör és Tiszasziget Község Önkormányzata idén is megrendezte immár hagyományos, ezúttal…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 4.

Előző sztori

Ivóvízhálózat-ellenőrzés Kecskéstelep és Gyálarét területén

Következő sztori

Számos résztvevőt vonzott a II. Híd-kör futás Szegeden + FOTÓK