Bulvár

Erőszak a tömegközlekedésben: eljárás indul a bántalmazó ellenőrrel szemben (FRISSÍTVE)

Erőszak a tömegközlekedésben: eljárás indul a bántalmazó ellenőrrel szemben (FRISSÍTVE)

2015. június 7., vasárnap
Erőszak a tömegközlekedésben: eljárás indul a bántalmazó ellenőrrel szemben (FRISSÍTVE)
SZS20130517_berletugy_002

Különös brutalitásról adott hírt a "Hírek, hírek, hírek" nevű Facebook-csoport egy Szegeden történt eset kapcsán.

"Ma délelőtt 11 óra körül a Stefánián, a Hungária Szálloda mellett egy ellenőr üldözött egy - mint kiderült, bliccelő - fiatal lányt, majd felrúgta! A lány métereket csúszott/gurult az aszfalton! Az esetnek több szemtanúja is volt, akik - köztük én is - valamennyien (!) kérdőre vonták az ellenőrt, azt mondtuk, az rendben van, hogy a bliccelőket meg akarja büntetni, de ahhoz nincs joga, hogy erőszakot alkalmazzon, pláne ilyen brutális módon! A kicsit túlsúlyos, 40 év körüli ellenőr a lányt lekurvázta és a szemtanúkkal is minősíthetetlenül beszélt!" - írja egy anonimitását megőrizni kívánó követő beszámolójára hivatkozva a

csoport

. Hozzáteszik, a helyszínre a rendőrség is megérkezett.

Portálunk információi szerint az ellenőr elől menekülő lány rendőrségi körözés alatt állt, mert korábban megszökött egy nevelőotthonból.

Értesülésünket a rendőrség is megerősítette.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának tájékoztatása az eset kapcsán:

"A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint vasárnap délelőtti órákban Szeged belvárosában az egyik tömegközlekedési eszközön az ellenőr a jegyek és bérletek felmutatására szólította fel az utasokat. Az egyik közlekedő nem tudott felmutatni utazásra jogosító okmányt és ellenállást tanúsított a jegyellenőrrel szemben. Az ellenőr rendőri segítséget kért, ekkor a jegy nélkül utazó lány elszaladt a helyszínről. A jelenlegi adatok alapján az ellenőr a lány után szaladt és dulakodás alakult ki köztük. A Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset összes körülményét, jelenleg is folyik az adatgyűjtés és a tanúk meghallgatása" - tájékoztatta hírportálunkat a rendőrkapitányság.

Eljárás indul az ellenőrrel szemben

Bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ellen a 33 éves jegyellenőr ellen, aki a megalapozott gyanú szerint fellökött egy 16 éves lányt - írja a police.hu. A megalapozott gyanú szerint B. T. június 7-én a délelőtti órákban Szeged belvárosában az egyik tömegközlekedési eszközön látta el jegyellenőri feladatait. Az utasokat felszólította a jegyek és bérletek felmutatására. Az egyik közlekedő nem tudott felmutatni utazásra jogosító okmányt és ellenállást tanúsított a jegyellenőrrel szemben. Az ellenőr rendőri segítséget kért, ekkor a jegy nélkül utazó lány elszaladt a helyszínről. B. T. a sértett után ment, és amikor utolérte, fellökte a 16 éves lányt, aki ennek következtében elesett. Az ügyben a rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek és több tanút hallgattak ki. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. T. ellen.

Brutális túlkapás egy szegedi jegyellenőrtől? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544899

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.