/

Eltűnt a puli a Kárász utcáról – megrongálták Kligl Sándor szobrát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kligl_szoborrongalas01_gs

„Azért készítünk szobrokat, hogy örömet okozzunk az embereknek. Ezért is nagyon elszomorít, ha megrongálják az alkotásokat” – reagált Kligl Sándor arra, hogy ismeretlenek megpróbálták elvinni a Kárász utcai utcazenész kompozíció egyik alakját.

A Munkácsy-díjas szegedi szobrászművésznek 2002-ben avatták fel a Kárász utcai négyalakos szoborkompozícióját, az egyik oldalon utcazenész, a másikon pedig a hegedűst néző nő, egy gyermek és egy kutya látható. Kligl Sándor alkotását ismeretlenek megrongálták, megpróbálták elvinni a kutyát, legalábbis kidönteni a helyéről. „Szomorú vagyok, és kezdem unni, hogy az emberek nemcsak egymást bántják, hanem a szobrokat is. A bronz úgy látszik vonzza a vandálokat, és úgy tűnik, igencsak erős emberek vannak Szeged városában…” – fogalmazott a szobrászművész. A helyéről kimozdított kutyát már elvitték a Kárász utcáról, így most egyedül árválkodik ott a kislányalak, míg eredetileg a pulira helyezi kezét.

Nem ez az első eset, hogy megrongálták Kligl valamelyik alkotását, és mint portálunknak elmondta, nagyon elszomorítja, ha olyan telefont kap, hogy megrongálták egy-egy szobrát, például letörtek belőle egy darabot. Pécsen liszttel öntötték le tavaly felavatott szobrát, amit később rúzzsal is összekentek. Esztergomban pedig egy négyfigurás kompozíciójának egyik alakját teljesen ellopták. „Azért készítünk szobrokat, hogy örömet okozzunk az embereknek” – hangsúlyozta Kligl Sándor.

no images were found

Eltűnt a puli a Kárász utca Dugonics tér felőli végéből – a szoborkislány pedig nagyon várja vissza! Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=543180

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 1.

Default thumbnail
Előző sztori

FIFA - Brüsszel: itt az ideje a változásnak

Default thumbnail
Következő sztori

Gálával készülnek a Vörösmarty-iskola diákjai a Nemzeti Összetartozás Napjára

Legutóbbi hasonló cikkek