Egészség

A véradókat ünnepli a Magyar Vöröskereszt

A véradókat ünnepli a Magyar Vöröskereszt

2015. június 14., vasárnap
A véradókat ünnepli a Magyar Vöröskereszt
voroskereszt_veradas

Megújult véradó applikációval, ajándékokkal és egy különleges közösségi média kampánnyal ünnepli a véradókat a Magyar Vöröskereszt a Véradók Világnapján.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon köszönetet mondunk a rendszeres véradóknak, felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára és minden embert arra bátorítunk, hogy rendszeresen adjon vért. A nap, melyen az egész világ köszönti a véradókat, Karl Landsteiner, az ABO vércsoport rendszer felfedezőjének születésnapja. A Magyar Vöröskereszt ebben az évben sem feledkezik meg véradóiról. Megújult véradó applikációval, ajándékokkal és egy különleges közösségi média kampánnyal kedveskedik a véradóknak. Vasárnap országszerte öt helyszínen várják azokat, akik véradással szeretnék ünnepelni a Véradók Világnapját. A pontos helyszíneket és időpontokat a www.veradas.hu oldalon tették közzé. Minden segítőt ajándékkal, és a nagy melegre való tekintettel, sörrel és üdítővel várnak. A néhány hónapja, az EPAM önkéntesei által fejlesztett Véradás – Vöröskereszt elnevezésű applikációt, a véradók visszajelzései alapján, több új kényelmi funkcióval bővítették. A Vöröskereszt megújult alkalmazásában a véradók beállíthatják, hogy emlékeztesse őket készülékük, ha letelt az 56 nap és újra vért adhatnak, emellett kedvenc véradóhelyszínükről is értesítést kaphatnak, sőt telefonjuk navigációs rendszerét használva a véradóhelyszínhez vezető utat is megtervezhetik. Az applikáció arra is lehetőséget ad, hogy ismerőseiket is véradásra buzdítsák, vagy saját véradásukat megosszák a közösségi médiában. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint elérhető az Apple Store-ban is.

veradok_vilagnapja

A Magyar Vöröskereszt az „Önkéntes Véradás – Magyar Vöröskereszt” elnevezésű

Facebook oldalán

arra buzdítja véradóit, hogy az ott található képet állítsák be profilképnek és használják a #veradovagyok hastaget, ezzel is hirdetve a véradás fontosságát. A Magyar Vöröskereszt egyébként egész héten a véradókra fókuszál, hiszen pénteken hirdette ki a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyének végeredményét is. A szeptember 1-je és május 15. között zajló programban 277 véradóeseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt, melyen több mint 12 ezer véradó jelent meg, közülük több mint háromezren új véradók voltak. Harminchat felsőoktatási intézmény versengett a győzelemért, mely három kategóriában zajlott. A 10 ezer feletti nappalis hallgatójú kategóriában a Budapesti Corvinus Egyetem, az 1000 és 10 ezer közöttiben a veszprémi Pannon Egyetem, míg az 1000 fő alatti nappalis hallgatóval rendelkező intézmények között a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola mozgósította a legtöbb véradót.

Véradás – Vöröskereszt applikáció:

Android – Google PlayWindows Phone AppStoreApp Store

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.