Több mint nyolcszáz diák indult a Bonifert-versenyen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bonifert_matematikaversen_eredmeny41_gs

Csütörtök délután az Arany János Általános Iskola aulájában rendezett ünnepségen kihirdették a XI. Bonifert Domonkos Matematikaverseny döntőjének végeredményét.

A versenyeken évente 800-1000 diák vesz részt közel hetven iskolából. A 9-15 éves korú gyerekek matematikai versenyeztetése az interneten keresztül történik. Évi négy, korcsoportokra szabott feladatsorok megoldatását célzó fordulót rendeznek. A versenyszervezők – akik volt Bonifert-tanítványok – gondosan javítják a tanulóktól kapott feladatmegoldásokat, korrigálják esetleges hibáikat, majd a javítások eredményéről visszajeleznek a diákoknak és az iskoláknak. A legkiválóbb körülbelül 250 diák vehet részt a szegedi zárthelyi döntőben.

A idei tanévben 823 tanuló szállt be a versenybe, akik közül 348-an járnak Csongrád megyei iskolába. A megyén kívülről 84-en jelentkeztek, míg a határon túlról, Csallóközből, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból 391 fiatal indult el a megmérettetésen. A döntőbe összesen 244-ben jutottak be.

“A díjátadások és a kedves műsorszámok alatt sokszor eszembe jutott, hogy négygyermekes édesapaként, egyben négy unoka boldog nagypapájaként jómagam is hányszor találkoztam a matematika tanulásának örömeivel vagy épp nehézségeivel. Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznem, hogy jelenlegi munkámban is fontos szerepet töltenek be a számok, hiszen a forráselosztásoknál mi is matematikai képleteket használunk” – mutatott rá az ünnepséget záró felszólalásában Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. “A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematika Verseny mára egy igazi márkanévvé és fogalommá vált. Nem véletlenül. A siker egyik pillére a névadó személye és munkássága iránti tisztelet, a másik pillére a matematika iránti szereteten alapuló közösség áldozatos munkája” – folytatta a tizenegy éve rendszeresen megrendezett versenysorozatról szólva.

bonifert_matematikaversen_eredmeny47_gs

Kakas Béla ezt követően köszönetet mondott a matematikaversenyen indult diákokat felkészítő pedagógusoknak, amiért a vállukon viszik a Bonifert Domonkos Matematikaverseny ügyét és szívükön viselik a tanítványaik sikereit. A legeredményesebb felkészítő tanárok külön elismerésben is részesültek, így Fazekas Ilona Hódmezővásárhelyről, Nyitrai János Kolozsvárról, Stallenberger Józsefné Nagymányokról, Geráné Gógh Ildikó Makóról, Vojnic Zelic Ibolya Palicsról, Tóth Gabriella Szabadkáról, a három első helyezett diákot is felkészítő Szalainé Szunyi Klára, Husztáné Gyursánszki Erzsébet, Czékusné Démus Gabriella, Mike János és Machánné Tatár Rita pedig Szegedről. Udvarhelyi Csaba és Udvarhelyiné Béres Irma, illetve Juhász Nándorné és Juhász Nándor évtizedek óta végzett versenyszervező munkájuk okán vehették át a Bonifert Alapítvány elismerését.

A névadó Bonifert Domonkosról a róla megjelent emlékkötet és film címének felidézésével emlékezett meg a megyei közgyűlés elnöke: “Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!”

XI. Bonifert Domonkos Matematikaverseny I. helyezettek:

Kocsis Nándor (felkészítő tanár: Szalainé Szunyi Klára) – Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 4. osztály
Kőműves Emese (Vojnić Zelić Ibolya) – Palics, Miroslav Antić Általános Iskola, 4. osztály
Lőrinc Nikolett (Stallenberger Józsefné) – Nagymányok, II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola, 4. osztály
Molnár László (Czékusné Démus Gabriella) – Szeged, Jerney János Általános Iskola, 4. osztály
Szamkó Szabolcs (Szalainé Szunyi Klára, Husztáné Gyursánszki Erzsébet) – Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 4. osztály
Kovács Alex (Tóth Gabriella) – Szabadka, Cofman Judit Tehetséggondozó Iskola, 5. osztály
Szabó Eszter (Machánné Tatár Rita) – Szegedi Tabán Általános Iskola, 5. osztály
Rumpler Dorka (Fazekas Ilona) – Hódmezővásárhely, Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, 6. osztály
Takács Balázs (Szalainé Szunyi Klára) – Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 6. osztály
Ambarus Egyed Ágnes (Nyitrai János) – Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium, 7. osztály
Tilimpás Laura (Geráné Góg Ildikó) – Makói Kálvin Téri Református Általános Iskola, 7. osztály
Bindics Boldizsár (Mike János) – Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, 8. osztály

no images were found

Több mint nyolcszáz diák indult a XI. Bonifert Domonkos Matematikaversenyen – íme, az első helyezettek: http://szegedma.hu/?p=535533

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 8.

Előző sztori

Kézilabda: idén először jön Szegedre a Veszprém

Következő sztori

Strandfoci: már lehet nevezni a regionális selejtezőkre