/

Nyolc évre ítéltek egy férfit egy szegedi trafik kirablása miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első fokon nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy férfit, aki a vád szerint tavaly augusztusban kirabolt egy trafikot a csongrádi megyeszékhelyen – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság rablás bűntettében és kábítószer birtoklása vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. A tettes 2014. augusztus 8-án kora délután bement egy szegedi dohányboltba, ahol elővett egy nagyobb konyhakést, majd azzal fenyegetőzve felszólította az eladót, hogy a kasszában lévő pénzt rakja bele az általa átadott táskába. Az életét, testi épségét veszélyben érző eladó a kasszában lévő mintegy 164 ezer forintot átadta a férfinak, aki a zsákmánnyal távozott az üzletből. A kárból összesen 5720 forint térült meg.

A bíróság azt is megállapította, hogy a vádlott az elfogása előtt csekély mennyiséget meg nem haladó mértékben kábítószernek minősülő anyagot fogyasztott. A bíróság döntése ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be enyhítés érdekében, így az ítélet nem jogerős.

Előző sztori

Keddi programajánló: Budapest bár, Zeni Geva, Bajnokok Ligája

Következő sztori

Tavaly 15 ezerrel nőtt az eladott lakások száma