Vízilabda: pénteken kezdi a rájátszást a Tiszavirág Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_ftc_mj 44

Elérte a szezon előtt kitűzött célját a Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabda csapata, Varga Péter együttese az első hat hely valamelyikének megszerzéséért szállt harcba az idény kezdetekor, és a tavaszi szezonban nyújtott teljesítményének köszönhetően az ötödik helyen végzett, így az FTC-vel játszhat egy két meccsig tartó párharcot.

Az ősszel több mérkőzésen is csak egy góllal maradt alul a szegedi együttes, így nehéz helyzetből várhatták az évad második felét, de 2015-ben nyújtott remekül játszott a Tiszavirág, csupán a Szolnok és az OSC tudta megverni Varga Péter együttesét, az Egert megverte, a Ferencvárossal pedig döntetlent játszott a szegedi gárda. A zárófordulóban a KSI idegenbeli legyőzésének köszönhetően végül az ötödik helyen zárták az alapszakaszt Kiss Csabáék, ami lényegesen kedvezőbb folytatást sejtet, hiszen így nem az Egerrel, hanem a Ferencvárossal találkoznak a rájátszásban.

tiszavirag_edzomeccs12kf_varga_peter

„Nagyon jó menetelésben voltunk a bajnokság második szakaszában, az, hogy a Fradival játszunk, nagymértékben növeli az esélyeinket a négybe kerülést illetően, bár igaz, hogy nem sikerült még őket legyőzzük, de most az a célunk, hogy pénteken ezt is teljesítsük. A hit és a munka együtt működik: ha hiszel a munkában, akkor annak meg kell lennie az eredményének. December végén, a két ünnep között egy nagyon komoly alapozó időszakot csináltunk, így e mellett annak tulajdonítom szereplésünket, hogy rutinosabbak is lettünk a tavaszra, szép lassan összeállt a játékunk is” – összegzett Varga Péter, a Tiszavirág Szeged Diapolo vezetőedzője.

Idén mindkét Ferencváros elleni találkozó roppant szoros volt a szegediek számára: idegenben egyetlen góllal, 10-9-re nyert az FTC, míg az újszegedi sportuszodában 8-8-s döntetlent játszottak a felek. A két nyert meccsig tartó párharc első felvonását pénteken 18:30-tól a fővárosban rendezik, míg a szegedi visszavágóra április 22-én kerül sor, hiszen 14-én világliga meccset játszik a magyar válogatott Görögországgal. „Abszolút szoros meccsre számítok ismét, két, egyenlő képességű csapatról van szó, remélem, hogy ezt a jó formánkat fogjuk tudni továbbra is hozni. Az alázatos csapatmunka remélem újabb győzelmet fog hozni. Erre a szünetre kell készülnünk, nehéz megmondani, hogy ez most jó-e nekünk vagy sem, így kalkuláltunk, ez nem rajtunk múlik, ehhez a legjobban kell tudnunk alkalmazkodni” – mondta el portálunk érdeklődésére Varga Péter.

A vezetőedző hozzátette, a szegediek keretében nincs sérült játékos, kisebb betegségekkel küszködnek néhányan, de várhatóan pénteken, az első meccsre, amelyet a Digi Sport1 is közvetít, mindenki fel fog épülni.

Pénteken kezdi meg a két győzelemig tartó csatát a Ferencváros ellen a Tiszavirág Szeged Diapolo.http://szegedma.hu/?p=525943

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Előző sztori

Mától ismét jár a budapesti Gyermekvasút

Következő sztori

Medián: csökkent a Fidesz támogatottsága, a DK-é nőtt