Közélet

Ma tartják az Élet menetét

Ma tartják az Élet menetét

2015. április 12., vasárnap
Ma tartják az Élet menetét

Ma tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet délután fél négykor a Dohány utcai zsinagóga elől indul, és a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Dózsa György út útvonalon keresztül az Ötvenhatosok terére érkezik.

A Dohány utcai zsinagóga előtt gyülekező résztvevőket a program szerint

Bandi László,

az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának tagja és

Vattamány Zsolt

(Fidesz-KDNP), a VII. kerület polgármestere köszönti. Az Ötvenhatosok terén

Sváby András

újságíró köszöntője után megemlékeznek a februárban elhunyt

Schweitzer József

főrabbiról. A téren mások mellett beszédet mond

Gordon Gábor

, az alapítvány kuratóriumának elnöke,

Ronald Lauder,

a Zsidó Világkongresszus elnöke és

Verő Tamás

rabbi,

Martin Schultz

, az Európai Parlament elnöke pedig videóüzenetben fogja elmondani gondolatait. Az Élet menetét tizenharmadszor tartják meg Budapesten azzal a céllal, hogy a résztvevők felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül együtt róhassák le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt, és tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikai kultúra mellett. A rendezvény miatt délután jelentős forgalmi változásokra kell számítani a budapesti közösségi közlekedésben. Módosul a 4-6-os villamospótló busz, a 9-es, a 20E, a 30, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 70-es, a 73-as, a 74-es, a 75-ös, a 76-os és a 78 trolibusz közlekedése. A járatok vagy rövidített, vagy terelt útvonalon közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.