Indul a Kék róka a szegedi kisszínházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kek_roka22_gsA háromfelvonásos vígjáték komoly témákat boncolgat. Hová vezet a szerelem izzó tüzétől mentes házasság? Felvállalja, vagy ne vállalja fel a feleség, hogy más férfiak mellett keresi a boldogságot? És ha felvállalja, milyen jövő várhat rá?

A Kék rókát, amelyet Sztálin kedvenc színdarabjai között tartott számon, 1917-ben mutatták be először a Vígszínházban. Herczeg Ferenc legsikeresebb művét április 10-én Bagó Bertalan állítja színpadra a Szegedi Nemzeti Színházban, megcserélve ezzel a háromfelvonásos vígjátékot az idei évadra tervezett Az üvegcipő című darabbal.

A rendező neve nem ismeretlen a szegedi közönség előtt, tavaly Feydeau sikeres darabját, A hülyéjét vitte színre. Korábban humorosan megjegyezte: a Tisza-parti város váltja ki belőle, hogy a szegedi teátrumban rendre szerelmi sokszögek témáját boncolgatja, majd komolyra fordítva a szót hozzátette, Herczeg súlyos problémákat feszeget a Kék rókában.

kek_roka80_gs

Cecile szerepében Szabó Gabit láthatjuk, míg Pált Kárász Zénó, Sándort Borovics Tamás, Trill bárót Rédei Roland, Lencsit pedig Gidró Katalin alakítja az április 10-én, kisszínházban debütáló darabban.

Bagó Bertalannal készült beszélgetésünket ITT, a főszerepet alakító Szabó Gabival készült cikkünket pedig ITT olvashatják.

no images were found

Ma mutatják be a Kék Róka című háromfelvonásos vígjátékot a Szegedi Nemzeti Színházban – bőséges fotógaléria a főpróbáról ITT: http://szegedma.hu/?p=525962

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 10.

Előző sztori

Labdarúgás: nem várja feltartott kezekkel a Szeged-Grosics a Gyirmótot

Következő sztori

Atlétika: magyar ezüst szegedi résztvevővel a szenior Európa-bajnokságon