Tovább csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

belviz_hattyuval04_gs

Több mint ezer hektárral, 29 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 15 150 hektár vetés vagy szántó – tájékoztatta Kádár Mihály, védelemvezető-helyettes pénteken az MTI-t.

A szakember közölte, a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 21 700 hektár van víz alatt.

Február közepén a vízzel borított terület nagysága megközelítette az 50 ezer hektárt az Alsó-Tisza vidékén. Az elöntések nagysága a talaj telítettsége miatt – a szivattyúzások ellenére is – várhatóan csak lassan fog csökkenni.

Az igazgatóság szivattyútelepei közül 58 üzemel, 24 még mindig egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 1,2 millió köbméter volt – tudatta a védelemvezető-helyettes.

A védekezésben az igazgatóság 142 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot.

Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint négy településen másod-, hat településen elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Előző sztori

Útdíj – A feleslegessé vált e-matricák vasárnap éjfélig válthatók vissza

Következő sztori

Nem fizette ki a fuvart, pofont kapott