Közélet

Szegedi futók is kivehetik részüket a Nemzeti Bor Maraton világrekord-kísérletéből + FOTÓK

Szegedi futók is kivehetik részüket a Nemzeti Bor Maraton világrekord-kísérletéből + FOTÓK

2015. március 13., péntek
Szegedi futók is kivehetik részüket a Nemzeti Bor Maraton világrekord-kísérletéből + FOTÓK
bor_maraton02kf

A Nemzeti Bor Maraton első hazai rendezvényét Szegeden tartották meg péntek délután. Az országos gasztro-sportesemény népszerűsítéséért szegedi sportolókkal és borászokkal ismerkedhettek meg, megízlelhették a Koch Borászat kiválóságait és egy csoport futó is útnak indult az Erzsébet ligetből.

Szegeden tartotta első hivatalos rendezvényét a Nemzeti Bor Maraton - a május 23-án Hajósról rajtoló, egész Magyarországon 11 napig tartó gasztro-sportesemény ötlete is a Tisza-parti városban fogant meg, nem csoda hát, hogy a szervezők kiemelt helyszínként tekintették. A Napfény városába fut be egy maratoni és innen indul egy félmaratoni táv is június 2-án, így első alkalommal itt népszerűsítették a kezdeményezést. Péntek délután az AXA Bank támogatásával a Kelemen László utca és az Oroszlán utca sarkán várták a rendezvény szervezői az érdeklődőket, akik a 2014-ben az Év Pincészete díjat elnyert Koch Borászat termékeit is megízlelhették.

Világrekordot állítanának be a maratonváltóval

"A mai esemény az első szabadtéri megmozdulása a Nemzeti Bor Maratonnak, itt Szegeden mutatkozunk be elsőként a nagyközönségnek. Partnereinkkel és egyik fő támogatónkkal, az AXA Bankkal célunk az volt, hogy minél több emberrel megismertessük ezt az egyedülálló országos kezdeményezést" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Balla Attila

programigazgató. A tizenegy napos maraton 2573 km-en keresztül zajlik majd, 102 hazai települést érintve. "Több ez, mint egy futás, hiszen a magyar borászat és a borvidékek tradíciói keverednek a rendezvényen. A megyéket érintően minden nagyobb városban jelen lesz a maraton Villánytól Kecskeméten át Győrig és Sopronig, kiemelt helyszíneink pedig egy-egy borrégió központjához köthetőek" - hangsúlyozta a programigazgató.

A futás egyben egy világrekord-kísérlet is, megszakítás nélküli futással 0-24 órában szeretnék a leghosszabb maratonváltó rekordját megdönteni. "A kísérlet támogatásaként minden település saját maga toboroz egyfajta pártfogói tagságot a helyi lakosokból, akik segíthetik ennek a rekordnak a létrejöttét" - magyarázta Balla Attila. Péntek délután az újszegedi Erzsébet ligetből már elindult egy futó csoport, ők egy rövidebb távot tettek meg a Nemzeti Bor Maraton népszerűsítéséért, a Belvárosi-hídon át a Kárász utca érintésével a Kelemen László utcáig futottak el. Támogatójuk, az Axa Bank jóvoltából nyereményjátékok is várták az érdeklődőket a belvárosi kitelepülés helyszínén. "Tavaly decemberben döntött úgy a bankunk, hogy kiemelt támogatóként lépünk a Nemzeti Bor Maraton mögé. Eddig is kiemelt figyelemmel támogattuk az újszerű, innovatív közösségépítő kezdeményezéseket itt Szegeden is, az elmúlt másfél év során több mint hárommillió forinttal támogattuk például az állami gondozásban élő, és veszélyeztetett fiatalokat felkaroló ÁGOTA Alapítványt is" - mondta el a rendezvényen Tóth Csaba régió központ vezető. Jelentkezni továbbra is lehet a rendezvényre, melyről bővebb információkat a Nemzeti Bor Maraton honlapján olvashatnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.