Buda-Cash/Quaestor: a Fidesz jövő héten benyújtja kártalanítással kapcsolatos javaslatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz a jövő héten nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely szerint a brókercégek vezetőinek teljes személyes vagyonukkal kell felelniük a kártalanításért.

“A Fidesz a bankok és a takarékszövetkezetek után rendet tesz a befektetési szolgáltatóknál is” – írták az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben, amelyben arra reagáltak, hogy az MSZP közérdekű keresetindításra kérte a Quaestor-ügyben a legfőbb ügyészt a pénzügyi szervezetek felügyeletét ellátó jegybank ellen.

A Fidesz-frakció szerint a szocialistáknak kormányzásuk alatt kellett volna jogszabályokat hozniuk a pénzügyi korrupció megakadályozására, ehelyett fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, és “mindenféle fedezet nélkül 17 milliárd forint hitellel tömték ki a Quaestort”.

“A szocialisták hiába próbálják hárítani a felelősséget, kormányzásuk alatt semmit sem tettek az évtizedes pénzügyi korrupció ellen, sőt törvényeikkel, a brókerek kormányzati kinevezésével segítették azt” – fogalmazott közleményében a kormánypárti képviselőcsoport, amely még mindig választ vár az MSZP-től arra: “mit keresnek az emberei a szocialista brókerbotrány körüli céghálózatban”, és mit tudnak arról, hogy hová tüntették el az emberek pénzét.

Előző sztori

Medvékkel köszönti a tavaszt a Szegedi Vadaspark

Következő sztori

MOL Tehetséggondozásért Díjat kapott Szabó Krisztián gyorskorcsolya edző