Vízilabda: az utolsó negyedig harcban állt a Szeged Újbudán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-osc34_KF

Az utolsó negyedig szoros mérkőzésen végül hétgólos vereséget szenvedett a Tiszavirág Szeged Diapolo a második helyezett OSC otthonában.

Hegedűs Gábor és Kevin Graham egy-egy találata nyitotta a mérkőzést, amire Kiss Csaba ötméteresből tudott válaszolni. A játékrész hajrájában újabb két hazai gól született, amire csak a következő periódus elején reagált a Szeged Aljosa Kunac révén. (4-2) Szünetig aztán újabb négy alkalommal találtak be a hazaiak, igaz, ekkor már Varga Péter legénysége is jobban muzsikált a kapu előtt, Varga II. Zsolt és Chilkó Márton is feliratkozott a jegyzőkönyv vonatkozó rublikájába. (8-4) Ha egy üzlet beindul… – tartja az ismert mondás. A Tiszavirág a nem egész három perc triplázó Lukas Seman vezetésével megnyerte a negyedet, izgalmassá téve így az összecsapást az utolsó felvonás előtt. (11-8) A fővárosiak ugyanakkor a nyolc perc folyamán nem hagytak esélyt riválisuknak az érdemi felzárkózásra, ezzel szezonbeli 17 győzelmüket aratták a bajnokságban.

A Szegednek ez volt a kilencedik vereséget, mindemellett hétvégén adott a lehetőség a javításra. Az alapszakasz következő fordulójában a sereghajtó Szentes látogat Kiss Csabáékhoz. A megyei derbi szombaton 18 órakor kezdődik az újszegedi sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I 19. forduló:

A-Híd OSC Újbuda – Tiszavirág Szeged Diapolo 16-9 (4-1, 4-3, 3-4, 5-1)
Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Vezette: Petik András, Csanádi Zsolt.
OSC: Bisztritcsányi – Bátori 1, Kayes, Hegedűs 3, Graham 1, Bundschuh 1, Brguljan 2. Csere: Decker, Juhász 2, Kovács 3, Salamon 1, Jávor 2, Szentesi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szeged: Molnár – Kiss 2/1, Seman 3/1, Varga II. 2, Manhercz Á., Manhercz K., Kunac 1. Csere: Meixner (kapus), Sánta, Zsigri, Török A., Palotás, Jmnaishvili, Chilkó 1. Vezetőedző: Varga Péter.
Gól emberelőnyből: 10/4, ill. 10/3.
Gól ötméteresből: -, ill. 3/2
Kipontozódott: Bundschuh (26′), Decker (30′).

Varga Péter: “Az utolsó negyedért kár a végére nagyon elfáradtunk. Sajnos ezen a mérkőzésen a kapusok nem álltak a helyzet magaslatán, és ezt megsínylettük elég rendesen. Dolgozunk tovább, szombaton egy nagyon fontos találkozónk lesz a Szentes ellen. Akkor mindenképpen be kell húznunk a három pontot.”

Előző sztori

Pénteken tartja tizenhetedik évértékelő beszédét Orbán Viktor

Következő sztori

Szimpátiaszavazás a Ságváriról a kulturális bizottság ülésén – a többség a névváltoztatás ellen volt