Sport

Labdarúgás: Hüvös Gábor újra munkába áll az FK-nál

Labdarúgás: Hüvös Gábor újra munkába áll az FK-nál

2015. február 4., szerda
Labdarúgás: Hüvös Gábor újra munkába áll az FK-nál
huvosgabor_tiszavolan_fk_mj-013

Fél év kihagyás után ismét beszáll az FK 1899 Szegednél folyó szakmai munkába Hüvös Gábor. A klub történetének meghatározó alakja a megyei III. osztályban szereplő második csapat edzői teendőit látja el a jövőben.

Mint azt

korábban megírtuk

, a tréner a 2013/2014-es szezont követően távozott a diszkoszvetősök kispadjáról. Az együttes az ő irányításával jutott fel a megyei harmadik ligából a megyei élvonalba, hét és fél év alatt összesen 219 mérkőzésen dirigálta a szurkolók csapatát. „A távozásom oka nem a csapattal kapcsolatos. A feleségemmel várjuk a harmadik gyermekünket és ennek az isteni áldásnak minden pillanatában szeretnék mellette lenni. A másik ok pedig az, hogy 18 éve rendületlenül kinn vagyok a Szeol-pályán, dolgozok a szegedi labdarúgásért rendületlenül és jelen pillanatban úgy érzem, hogy kicsit elfáradtam, és szükségem van pihenésre” – nyilatkozta utolsó találkozóját követően portálunknak

Hüvös Gábor

. Kérdésünkre a szakember elárulta, bár több megkeresést is kapott a pihenő alatt különböző megyei egyesületektől, az FK iránti szeretete és elkötelezettsége végett mégsem vállalta el ezeket a felkéréseket. „Hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzott az edzői munka, de a magam részéről a Felső Tisza parti stadiont tartom az edzői otthonomnak. A második csapatnál kialakított koncepció összefogására kért meg az FK vezetősége, én pedig némi gondolkodás után Újév körül meg is hoztam a döntésemet, hogy elvállalom a feladatot” – mondta el az edző. Az említett koncepció kapcsán kifejtette, az FK II. egyebek mellett azzal a céllal jött létre, hogy a gárda régi játékosainak lehetőséget nyújtson a klubszínekben való játékra, akárcsak a megyeegyes alakulat keretéből eltiltás, vagy egyéb okok miatt kiszorulóknak, illetve a kívülről érkező játékosoknak, akik az egyesület iránti szimpátiájuk okán szeretnének csatlakozni a közösséghez. Szintén fontos szerepe, hogy az ifiből kiöregedő fiataloknak egy olyan lépcsőfokot adjon, amelyet meglépve megnyílhat előttük az út az első csapathoz. „Az én feladatom, hogy ezeket a szálakat összefűzzem, és egy működő csapattá kovácsoljam. Az együttes jelenleg a bajnokság középmezőnyében áll, minden bizonnyal nem fog feljutni, de a kiesés sem fenyegeti. Jelen helyzetben az elsődleges, hogy egy jó közösséget tudjunk megteremteni, illetve az, hogy minden játékos átérezze azt a büszkeséget, amit az FK mezének viselése jelent” – fogalmazott Hüvös Gábor. Az FK 1899 Szeged II. a tizenöt csapatot felvonultató megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjának 10. pozíciójából várja a tavaszi folytatást. A gárda – immár az újdonsült edző irányításával – március 7-én Kiszomboron játssza első mérkőzését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.