Labdarúgás: Hüvös Gábor újra munkába áll az FK-nál

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

huvosgabor_tiszavolan_fk_mj-013

Fél év kihagyás után ismét beszáll az FK 1899 Szegednél folyó szakmai munkába Hüvös Gábor. A klub történetének meghatározó alakja a megyei III. osztályban szereplő második csapat edzői teendőit látja el a jövőben.

Mint azt korábban megírtuk, a tréner a 2013/2014-es szezont követően távozott a diszkoszvetősök kispadjáról. Az együttes az ő irányításával jutott fel a megyei harmadik ligából a megyei élvonalba, hét és fél év alatt összesen 219 mérkőzésen dirigálta a szurkolók csapatát. „A távozásom oka nem a csapattal kapcsolatos. A feleségemmel várjuk a harmadik gyermekünket és ennek az isteni áldásnak minden pillanatában szeretnék mellette lenni. A másik ok pedig az, hogy 18 éve rendületlenül kinn vagyok a Szeol-pályán, dolgozok a szegedi labdarúgásért rendületlenül és jelen pillanatban úgy érzem, hogy kicsit elfáradtam, és szükségem van pihenésre” – nyilatkozta utolsó találkozóját követően portálunknak Hüvös Gábor.

Kérdésünkre a szakember elárulta, bár több megkeresést is kapott a pihenő alatt különböző megyei egyesületektől, az FK iránti szeretete és elkötelezettsége végett mégsem vállalta el ezeket a felkéréseket. „Hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzott az edzői munka, de a magam részéről a Felső Tisza parti stadiont tartom az edzői otthonomnak. A második csapatnál kialakított koncepció összefogására kért meg az FK vezetősége, én pedig némi gondolkodás után Újév körül meg is hoztam a döntésemet, hogy elvállalom a feladatot” – mondta el az edző.

Az említett koncepció kapcsán kifejtette, az FK II. egyebek mellett azzal a céllal jött létre, hogy a gárda régi játékosainak lehetőséget nyújtson a klubszínekben való játékra, akárcsak a megyeegyes alakulat keretéből eltiltás, vagy egyéb okok miatt kiszorulóknak, illetve a kívülről érkező játékosoknak, akik az egyesület iránti szimpátiájuk okán szeretnének csatlakozni a közösséghez. Szintén fontos szerepe, hogy az ifiből kiöregedő fiataloknak egy olyan lépcsőfokot adjon, amelyet meglépve megnyílhat előttük az út az első csapathoz. „Az én feladatom, hogy ezeket a szálakat összefűzzem, és egy működő csapattá kovácsoljam. Az együttes jelenleg a bajnokság középmezőnyében áll, minden bizonnyal nem fog feljutni, de a kiesés sem fenyegeti. Jelen helyzetben az elsődleges, hogy egy jó közösséget tudjunk megteremteni, illetve az, hogy minden játékos átérezze azt a büszkeséget, amit az FK mezének viselése jelent” – fogalmazott Hüvös Gábor.

Az FK 1899 Szeged II. a tizenöt csapatot felvonultató megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjának 10. pozíciójából várja a tavaszi folytatást. A gárda – immár az újdonsült edző irányításával – március 7-én Kiszomboron játssza első mérkőzését.

Előző sztori

Hátország: dobogós SZEOL SC-helyezések

Default thumbnail
Következő sztori

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Legutóbbi hasonló cikkek