Kultúra

Közönségtalálkozó a Somogyiban a Frankenstein szereplőivel

Közönségtalálkozó a Somogyiban a Frankenstein szereplőivel

2015. február 24., kedd
Közönségtalálkozó a Somogyiban a Frankenstein szereplőivel

Közönségtalálkozóra hívja a színház szerelmeseit a Somogyi-könyvtár a Szegedi Nemzeti Színház március 6-i Frankenstein bemutatójához kapcsolódóan.

A február 24-i esemény vendége lesz

Hollós Gábor

rendező, illetve

Poroszlay Kristóf

és

Szívós László

színművészek. A beszélgetőtárs

Gortva Tamás

, a Radnóti Miklós Gimnázium tanára.

A darabról:

Victor Frankenstein, a fiatal tudós elhatározza, hogy embert alkot a tudomány eszközeivel. Az eredmény irtózatos: torz teremtmény születik. A sorsára hagyott lény szenved a magánytól, a megalázottságtól, de műveli magát, szeretetre, megértésre vágyik, amit nem kap meg. Bosszút esküszik tehát, hogy számon kérje szörnyű sorsát teremtőjén...

Mary Shelley

, korának kiemelkedő tehetsége alig tizenhét évesen írja meg minden idők legeredetibb rémtörténetét, amelyből azóta számtalan világhírű filmadaptáció készült. A Frankenstein alapkérdései nem is lehetnének időszerűbbek: mindenható-e a tudomány? Teremthetünk-e embert, saját képünkre? Kell-e határt szabni a vágyainknak? A közönség találkozó február 24-én, kedden 16.30-kor kezdődik a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóiratolvasójában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.