Közélet

Együtt: Átgondolatlan az útdíj és a vasárnapi zárva tartás

Együtt: Átgondolatlan az útdíj és a vasárnapi zárva tartás

2015. február 2., hétfő
Együtt: Átgondolatlan az útdíj és a vasárnapi zárva tartás
egyutt_sajtotajekoztato05kf

Igazi keleti machináció a vasárnapi zárva tartás Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő szerint. Pápa Levente, az Együtt elnökségi tagja pedig arról szólt szegedi sajtótájékoztatóján, hogy a megyei útdíjrendszer átláthatatlan, átgondolatlan és káros.

Több ezer ember veszti el állását és a mindennapi árucikkek drágulását is maga után vonja a vasárnapi zárva tartás, ami ellentétes az Együtt – a Korszakváltók Pártja elképzeléseivel – közölte

Szelényi Zsuzsanna

országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján, aki szerint az Orbán-kormány ezen intézkedése „igazi keleti machináció”, egy ravasz csomag része. Elmondta, hogy az élelmiszer-felügyeleti díj is elsősorban a multinacionális cégeket sújtja, akárcsak a plázastop, vagyis az az intézkedés, hogy bizonyos alapterületnél nagyobb üzleteket nem lehet építeni a belvárosokban. Ebbe a sorba illik bele a vasárnapi zárva tartás is, aminek kiterjesztése az online kereskedelemre Szelényi szerint egyáltalán nem európai megoldás. Közölte, ezzel az intézkedéssel csak a CBA-nak, a Reálnak és a COOP-nak kedvez a kormányzat. Az Együtt szegedi frakciójának a vezetője,

Nagy Sándor

alpolgármester hozzáfűzte, mindez meg fog látszani Szeged helyi adóbevételein is, hiszen a szomszédos Szerbiából sokan hétvégente érkeztek a városba, főként bevásárlási szándékkal.

Pápa Levente

, az Együtt elnökségi tagja a megyei útdíjjal kapcsolatban elmondta, Csongrád megye is rosszul járt, illetve azok a vajdaságiak, akik rendszeresen járnak Szegedre, hiszen a röszkei határátkelőhelyig vezető út is benne maradt a fizetős rendszerben. Úgy értékelte, a kormány azt a 20 milliárd forintos lukat próbálta az útdíj bevezetésével betömni a büdzsén, ami a tervezett, végül visszavont internetadó kivetése hozott volna. Szerinte előkészítetlen, átláthatatlan a rendszer, ezt támasztja alá, hogy február elsejével máris módosították az erről szóló jogszabályt. Hozzáfűzte, egyáltalán nem biztos az sem, hogy a megyei útdíjrendszer bevételeket hoz majd a központi költségvetésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.