Közélet

Útdíj: az Emmi figyelemmel kíséri a tárcát érintő észrevételeket

Útdíj: az Emmi figyelemmel kíséri a tárcát érintő észrevételeket

2015. január 16., péntek
Útdíj: az Emmi figyelemmel kíséri a tárcát érintő észrevételeket

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az útdíjrendszer próbaüzeme alatt figyelemmel kíséri a tárcát érintő észrevételeket, konzultál és megnyugtató megoldásokon gondolkodik.

Ezt a tárca arra reagálva közölte pénteken az MTI megkeresésére, hogy az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke,

Korózs Lajos

(MSZP) ugyancsak pénteken kérdéseket intézett

Balog Zoltán

emberierőforrás-miniszterhez. A szocialista politikus egyebek mellett arra kért választ, hogy téma volt-e a kormány legutóbbi ülésén egyes D1-es kategóriába sorolt járművek matricadíjának eltörlése, és ha igen, döntöttek-e a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők és a szociális támogató szolgálatot teljesítő kisvállalkozások útdíjmentességéről. Az Emmi az útdíjrendszer próbaüzemének ideje alatt folyamatosan figyelemmel kíséri a tárcát is érintő észrevételeket és tapasztalatokat, konzultál az érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel, és a felvetett kérdésekre vonatkozóan megnyugtató megoldási javaslatokon gondolkodik - olvasható a minisztérium közleményében. Hozzátették: a kormány a többi között "családi adókedvezménnyel, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítésével, rezsicsökkentéssel segíti az embereket és a családokat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.