Még nincs járvány, de célszerű felvenni a védőoltást

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

influenza03_gs

Megyénkben az influenza szerű megbetegedések száma emelkedik. A járványküszöböt még egyik járásunk területén sem érte el és vírust sem tudtak izolálni. Ugyanakkor Tolna és Bács megyében, Baranyában, Budapesten már előfordultak Influenza A vírus típusok: Budapesten egy B vírust is kimutattak.

Az influenza vírusa rendkívül változékony, időről időre módosul. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a hozzájuk beérkező jelentések alapján minden évben ajánlást dolgoz ki az influenza elleni vakcina összetételére. A térítésmentes oltáshoz biztosított oltóanyaggal végzett oltás három influenzavírus ellen nyújt védelmet.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szerve felhívja a figyelmet arra, hogy még mindig van ingyenes, influenza elleni oltóanyag. A betegség megelőzése érdekében még nem késő a felvenni a védőoltást!

Csongrád megye egyébként: 54000 adag ingyenes oltóanyagot kapott. Ebből 29000 adag fogyott már el. A többi kint van a területen a házi orvosoknál, tehát lehet bátran jelentkezni, oltást kérni.

Előző sztori

A kancellár közbelép: mégis leszállhat a szegedi SBO-nál a mentőhelikopter életmentő esetben

Következő sztori

A bíróság kezdeményezi Ujhelyi István mentelmi jogának felfüggesztését