/

Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? – Az ügyészségen tesznek feljelentést

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

piac_sajtotajekoztato01kf

Kitalicskázták a pénzt a Szegedi Vásár és Piac Kft.-ből – állítja Ménesi Imre (MSZP), a cég felügyelőbizottságának elnöke, aki sajtótájékoztatóján bejelentette: feljelentést tesznek.

Még novemberben jelentette be Solymos László alpolgármester, hogy átvizsgálják a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek működését, majd Botka László városvezető azt közölte, hogy mindössze három cégvezető marad a helyén, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjének, Erdei Péternek alkalmatlanság miatt mondtak fel. Mint ismeretes, a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégeket átvilágították, a Szegedi Vásár és Piac Kft. felügyelőbizottságának elnöke, Ménesi Imre „Hogyan lopták szét a piac bevételét” címmel tartott sajtótájékoztatóján összegzett.

A szocialista politikus három dolgot tartott a legaggályosabbnak a piac elmúlt évekbeli működésével kapcsolatban, egyrészt a parkoló és beléptető-rendszer, a tűzjelző kialakítása, valamint a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére vonatkozó kiírásokat. Mint elmondta, a nyertes pályázatokban szereplő bruttó 12, 13, illetve 11 millió forint helyett a négy év alatt 58, 50 és 38 milliót fizetett ki a cég, ami több mint száz millió forinttal meghaladja az eredeti kiírásban szereplő összeget.

piac_sajtotajekoztato02kf

Ménesi közölte, hogy Botka László – mint munkáltató – nem tudott arról, hogy a cég ügyvezetője, Erdei Péter egyetemre járt, így arról sem, hogy az ügyvezető igazgató 1,7 millió forintos tandíját és a mintegy 1 milliót kitevő járulékokat az önkormányzati társaság fizette. Elmondta továbbá, hogy 2014 szeptembere és novembere között 66 ezer darab A/4-es szórólapot fénymásoltatott a piac 755 ezer forintért, ami Ménesi szerint nem a piacot volt hivatott reklámozni, hanem kampánycélokat szolgált, igaz – ahogy fogalmazott – ezt nem tudja bizonyítani.

A piacigazgatóság az ügyészséghez fordul, csalás és hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést.

Az ügyben felkerestük Erdei Pétert is, amint reagál a sajtótájékoztatón elhangzottakra, közzétesszük.

Előző sztori

Budapesten veheti át SZTE-s díszdoktori címét Angela Merkel

Default thumbnail
Következő sztori

Influenza - Tizenhárom megyében van látogatási tilalom

Legutóbbi hasonló cikkek