/

Szegediek videója népszerűsíti a Kultúrházak Éjjel-Nappalt + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kulturhazak ejjel nappal 03

Szegedi, makói és algyői szereplőkkel készítették el az idei Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programsorozatot hirdető látványos és egyben formabontó videót.

Amatőr és profi művészek, gyerekek, táncosok és a Szegedi Nemzeti Színház művésze is feltűnik a február 13-a és 15-e között megrendezendő Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programsorozatot népszerűsítő videóban, melyet szegediek készítettek részben szegediek közreműködésével.

Révész Zsolt, a film rendezője elmondta, az alapötletet a magyar zenevilág talán legismertebb népdala, a Tavaszi szél dallamvilága és szövege ihlette. Az alkotók számos művészeti ág képviselőjével énekeltették, játszatták el a dalt, arra törekedve, hogy azok úgy szólaljanak meg, ahogy a művészek a hétköznapokban is előadják. Kulturális intézményekben rögzítették az előadásokat képben-hangban, majd azt később keverték össze. Így valójában kötöttségektől, mindenféle digitális stúdióhangzástól mentesen szólalnak meg a sorok. Az alkotók legfőbb célkitűzése az volt, hogy az egyszerű és mindenki által ismert népdal előadhatóságának sokszínűségét párhuzamba állítsák a kultúrházakban zajló programok és lehetőségek színes palettájával.

kulturhazak ejjel nappal 01

A videóban láthatjuk a makói Forgatós Táncegyüttest, a tápéi Harmonikabarátok Klubjának tagjait, a Tápai Hagyományőrző Együttest, a szegedi Kokojsza Népzenei Együttest, a Tabán Általános Iskola 1/A osztályos diákjait, feltűnik továbbá Rockkalapács, az X-Treme Tánciskola tehetségei, továbbá Bozsó Antal, Domány Anikó, Deák Attila, Magyar Kata, Magyar Sára, Pataki Ferenc színművész és Várkonyi Tibor. A szegedieknek a felvételek helyszínei közül is több ismerős lehet, többek között a Móra-múzeum dísztermében, a kiskundorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban, a Heller Ödön Művelődési Házban.

A Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatot kilencedjére rendezik meg, az eseményhez csatlakozni kívánó művelődési házak február elsejéig jelentkezhetnek tartalmas, izgalmas nappali és éjjeli programjaikkal a helyi közösségek bemutatkozásának teret biztosító országos sorozathoz. További részleteket ITT olvashat a kezdeményezésről, mely keretében tavaly 420 közművelődési intézmény tárta ki kapuit.

Előző sztori

Benyújtanák a számlát a belvárosiak a Szegedi Városkép Kft.-nek

Következő sztori

A legbátrabb város ünnepe Balassagyarmaton