Belvárosi revitalizációs programot sürget a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A parkolási rend megváltoztatása a belváros kiürüléséhez vezethet – emelte ki Botka Lászlónak címzett nyílt levelében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. Pénzbehajtás helyett a belváros revitalizációs programjának megalkotását sürgeti.

A nyílt levelet alább olvashatjuk!

Nyílt levél Botka Lászlónak

“Tisztelt Polgármester Úr!

Arra kérjük, függessze fel, a közgyűlés legutóbbi ülésén, a testület által elfogadott, a parkolás új rendjéről szóló rendeletet soron következő közgyűlésükig.

Ön az elmúlt négy éves ciklusában, Polgármesterként többször élt ezzel a lehetőséggel, amennyiben úgy érezte a közgyűlési többség, a szegedi lakosság érdekeivel ellentétes döntést hozott!
Kérjük ezt azért, mert a parkolási rend megváltoztatásával is egyre erősödik az a folyamat, mely a belváros kiürüléséhez vezet! Az ad hoc pénzbehajtó döntés helyett, azt szeretnénk eszközölni, hogy kezdjék meg, az évek óta halogatott, belvárosi revitalizációs program megalkotását. Ennek elősegítése érdekében, amennyiben nem boldogulnak a kérdéssel, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, kidolgozott programjával, rendelkezésükre áll, kérjék segítségünket bátran!

Rég tapasztalható az a trend, – az irreális lakás és nem lakás célú helységek bérleti árainak növekedése – melynek eredményeként a belvárosi szolgáltatók és üzletek, és az ott lakók helyzete ellehetetlenül. Az üres lakások és portálok nem vetnek jó fényt városunkra, a parkolási zónák kitolása pedig, mintha szándékosan, a plázákba és azok ingyenes parkolóiba kényszerítenék a belvárosból az embert! E felháborító folyamat, megállítása semmiképp nem tűr halasztást.

Azért kérjük intézkedését, mert amennyiben minden így marad, láthatóan, a város szíve élhetetlenné, a belváros fenntarthatatlanná válik. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a közgyűlés legutóbbi döntésével többet vesztünk, mint nyerünk a vámon, akár a szegediek, akár a turisztikai adóbevételt generáló külföldiek esetében.
Nincs több elvesztegetni való időnk. Sürgős, a fenti problémakörre választ adó cselekvési tervre és cselekedetre van szükség, nem a terhek növelése az egyedül út, baloldali vezetőként ezt Önnek tudnia kell.

Intézkedését várva, állunk rendelkezésére:
Tisza Lajos Közéleti Egyesület” – olvasható a nyílt levélben.

Default thumbnail
Előző sztori

Több helyen is megemlékeznek a doni katasztrófa évfordulóján

Default thumbnail
Következő sztori

Szeged mellett kutat a Mol

Legutóbbi hasonló cikkek