Karácsony a 19. században a Somogyi-könyvtárral és a Telinnel

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régmúlt idők karácsonyi történései elevenednek meg a Somogyi-könyvtárban. A Telin Televízió 19. századi újságcikkekből szemezget, s így közelebb hozza a nézőkhöz egy letűnt kor ünnepi eseményeit, történéseit.

A játékfilm története szerint két barát: Gyuri a borbély és Tibor a kuncsaft kitárgyalják 1876. december 23. és 24. eseményeit aznapi újságcikkek alapján. Az idős Tibor és Gyuri kezdik a napot a sajtó böngészésével, a két úr ugyan is azt a szokást vette fel évek alatt, hogy a borbély kikészíti Tibornak az újságot és az ő privilégiuma, hogy felolvassa belőle a cikkeket. Mivel a rövid játékfilmek (négy rész: 1876, 1895, 1898, 1900) első és második része közötti valós időkülönbség 19 év, ezért az első részben megjelent ifjabbik Tibor és Gyuri, apjuktól átveszik a stafétát. (A szereplők maradnak, Tibor és Gyuri, csak jelezendő az idő múlását megjegyzik: annak idején apáik foglalták el ezeket a helyeket.)

A forgatás a Somogyi-könyvtárban lesz december 18-án, 11 órától.

Előző sztori

Jövőre dönthetnek a társasági adó csökkentéséről, s a bankadó is csökkenhet

Következő sztori

Trolibusz ütközött pénzszállítóval Szegeden