/

A szegedi DK is a vasárnapi zárva tartás ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sajttaj01_gs

Visszalép a lenini útra a kormány a vasárnapi zárva tartás tervezetével – közölte Binszki József, a szegedi DK választókerületi elnöke, aki a nyolcvanas évekbeli úgynevezett „bevásárló csütörtökhöz” hasonlította a kormány felvetését.

„A Demokratikus Koalíció minden olyan pártot és civil szervezetet aláírásgyűjtésre buzdít, amelyek ellenzik az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozását. A DK országos szervezete népszavazást fog kezdeményezni az ügyben” – közölte Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi szervezetének választókerületi elnöke a rókusi Tesco előtt tartott sajtótájékoztatóján, melyen Berkesi Ottó DK-s tanácsnok és Koromné Fenyvesi Rozália, a DK Szeged ügyvezető alelnöke is részt vett. Binszki hozzátette, csak akkor állnak el a népi kezdeményezéstől, ha a kormány belátja, hogy a vasárnapi zárva tartás nem szolgálja sem az ország, sem pedig polgárainak az érdekeit.

sajttaj02_gs

Binszki József elmondta, több tízezer ember munkahelye szűnik meg, ezen felül pedig több millió embert hoznak kényelmetlen helyzetbe, akik egész héten dolgoznak, és vasárnap van csak idejük a heti nagybevásárlásra. „A vasárnapi zárva tartás egyetlen értelme, hogy egy magát komoly kérdésekben megmutatni képtelen látszatpárt próbálja magára felhívni a figyelmet egy ilyen kezdeményezéssel. Ez a meglátásunk szerint visszavezet az 1980-as évekbe, amikor is ’bevásárló csütörtököt’ hirdettek, s akkor egészen este nyolcig nyitva voltak az üzletek” – jelentette ki a DK szegedi szervezetének választókerületi elnöke.

Előző sztori

A szegedi középiskola tanári szobájából lopott a férfi

Következő sztori

Tavaszra mentesülhet Mórahalom belvárosa a teherforgalom alól