Közélet

Ünnepi díszbe öltözik lassan Szeged, visszatér a fényszarvas + FOTÓK

Ünnepi díszbe öltözik lassan Szeged, visszatér a fényszarvas + FOTÓK

2014. november 11., kedd
Ünnepi díszbe öltözik lassan Szeged, visszatér a fényszarvas + FOTÓK
diszkivilagitas02_gs

Megkezdődött a karácsonyi díszkivilágítás felszerelése Szeged-szerte. Az ünnepi fények hagyományosan Advent első hétvégéjén gyúlnak ki a városban.

„A díszek felszerelése folyamatosan történik, de nemcsak a belvárosban, hanem külső városrészek centrumaiban is, egyelőre a nappali időszakban. Számos olyan helyszín van, ahol technikai okok miatt éjszaka lehet dolgozni, rövidesen ezeket a szereléseket is megkezdjük” – tájékoztatott

Makrai László

. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a fix helyen lévő, év közben le nem szerelt díszek műszaki állapotát is ellenőrzik ilyenkor a cég szakemberei. Igaz, évről-évre újabb díszeket vásároltak, illetve újabb utcákat, tereket díszítettek fel, de idén nem terveznek komolyabb bővítést, anyagi okok miatt. Makrai elmondta, a tavalyi Advent legnépszerűbb köztéri helyszíne kétségtelenül a fényszarvas-kompozíció volt a Dugonics téren, természetesen ezúttal is ott fog pompázni a szarvas. „Ennyi fotó a város egy nevezetességéről egy adott időpontban talán még nem készült, vagyis hozzájárult Szeged hírnevének öregbítéséhez és az adventi turizmus fellendítéséhez” – tette hozzá. Markaitól megtudtuk, a szegedi csodaszarvas agancsa módosult, idén már az egyedi hazai gímszarvas világhírű méreteit fogja idézni, a korábbi szerényebb, szimbolikus fejdísze helyett.

diszkivilagitas01_gs

A karácsonyi dekoráció megújítása folytatódik, a Belvárosi hídra új díszeket helyeznek ki, az eddiginél korszerűbb, még takarékosabb és fényesebb fényforrásokkal ékesítik a hidat. „A régi dekorációja már öt szezont kiszolgált, a folyamatosan kinn lévő díszek elhasználódtak, ennyi idő alatt a folyamatos napfény és a meleg-hideg hatására a fényfüzérek szigetelése elfárad, a műszaki hibák egyre gyakoribbak voltak, a díszek cseréje indokolt volt. Felszerelésük igencsak nehézkes a trolivezetékek miatt” – magyarázta Makrai. Szegedi ünnepi feldíszítése, illetve az üzemeltetés hozzávetőleg 10 millió forintba kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.