Közélet

NGM: sikeres a gyed extra

NGM: sikeres a gyed extra

2014. november 8., szombat
NGM: sikeres a gyed extra

Sikeres a gyed extra, az intézkedés hatására ugyanis szeptemberben már csaknem 15 ezer édesanya dolgozott gyed vagy gyes mellett heti több mint 30 órában - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Emlékeztettek: január 1-je óta a kisgyermekes édesanyáknak már nem kell lemondaniuk az anyasági juttatásokról, ha a gyermeknevelés mellett dolgozni is szeretnének. Korábban a gyed alatt egyáltalán nem tudtak munkát vállalni a nők, a gyes mellett pedig csupán heti 30 óránál kevesebbet - írták. Az NGM közleményében idézte

Szalai Piroskát,

a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztost, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptemberben a munkahelyvédelmi akció keretében már több mint 40 ezer ember után vettek igénybe járulékkedvezményt a gyesről vagy gyedről visszatérő szülők munkáltatói. Ez a szám 33 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - jelezte. Szalai Piroska szerint ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az idei harmadik negyedévben újabb csúcsot ért el a 15-64 év közötti nők foglalkoztatása, és így már 1,9 millióan dolgoztak közülük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.