Sport

Labdarúgás: megfázott az FK-fakó a novemberi hidegben + FOTÓK

Labdarúgás: megfázott az FK-fakó a novemberi hidegben + FOTÓK

2014. november 27., csütörtök
Labdarúgás: megfázott az FK-fakó a novemberi hidegben + FOTÓK
fk_pazsit40_gs

Értékes győzelmet aratott a félidőben még hátrányban lévő Pázsit az FK 1899 Szeged II. ellen a megyei harmadosztály Tisza-Maros csoportjában.

Jó iramban, de főként mezőnyben zajlott a játék a kezdősípszótól fogva, nehezen találták egymáson a fogást a csapatok. A 11. percben

Kószó Tamás

vette át a vele szemben védekező

Prontvai Bencét

is becsapva

Torjai Tamás

beadását, de aztán 7 méterről nem tudta mattolni

Vér Dávidot

. A kihagyott lehetőség, ahogy az lenni szokott, megbosszulta magát. A 25. minutumban

Szőcs Tamás

kapott kiváló labdát, majd éles szögből laposan lőtte ki a hosszú alsót

Schmíz Dávid

mellett. (1-0) A félidő lefújásáig

Csuka Tamás

révén növelhette volna előnyét az FK II., de a középpályás nagy ziccerben a kapufát farigcsálta meg csupán. Fordulás után, 64 perc elteltével összejött a vendégeknek az egyenlítés: Torjai csent labdát a hazai tizenhatos előterében, a ékposzton felbukkanó

Molnár Sándort

játszotta meg vele, aki aztán teketóriázás nélkül kilőtte a bal alsót 12-13 méterről. (1-1) Ezzel a diszkoszvetősök megpróbáltatásainak még nem volt vége. Kilenc perccel később

Török Balázs

rontott rá szélsebesen egy hosszú indításnál a helyzeti előnyben lévő Vér kapusra. A hálóőr a felszabadítással éppen az ellenfelet lőtte telibe, a magasra felpördülő labdát pedig

Vékes Martin

fejelte az üres kapuba a tizenhatos környékéről. (1-2) Sikerével a Pázsit a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást, míg az FK-fakó maradt a tizedik.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 20 néző
2014. november 27., 19.00
FK 1899 Szeged II.
Pázsit SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Farkas Katalin * Asszisztens: Förgeteg Lívia, Hegyi Eszter
1
-
2

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 11. forduló:

FK 1899 Szeged II. - Pázsit SE 1-2 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 20 néző. Vezette: Farkas Katalin (Förgeteg Lívia, Hegyi Eszter).

FK Szeged II.:

Vér - Szélpál (Nikolényi 84'), Simon, Szőcs (Keresztes - a szünetben), Markó, Döme (Becsei 89'), Prontvai, Barta (Meszes 69'), Dedovics, Csuka (Halász 67'), Onita (Havas 86').

Játékos-edző:

Holecska Norbert.

Pázsit:

Schmíz - Perényi, Bálint, Péczely Gy. (Dobi 69'), Péczely Cs., Farkas (Jurschik 76'), Tihanyi, Torjai (Vékes 69'), Kószó (Török B. 65'), Molnár L. (Török Zs. 59'), Joó (Molnár S. 59').

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Gólszerzők:

Szőcs (25'), ill. Molnár S. (64'), Vékes (73').

Sárga lap:

Szélpál (78'), ill. Török Zs. (61'). Holecska Norbert:

"Ebben a csípős hidegben is, enyhe mezőnyfölényt tudtunk kialakítani az első félidő folyamán. Ennek meg is lett az eredménye, még ha egy pár helyzetet el is puskáztunk. A második felvonásra már nem tudtuk átvinni a korábbi tempót, és sajnos újra előjött az, hogy a játékosok egymást kezdték el piszkálni. Emiatt nem jöttek össze az utolsó passzok, a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. Végül egy kapushiba révén, tulajdonképpen ártatlan szituációból kaptuk a második gólt. Igyekszünk tavaszra rendet tenni a házunk táján, aztán majd kiderül, mit tudunk a bajnokság második feléből kihozni."

Arató Tamás:

"Két egyforma képességű csapat találkozóján nekünk kedvezett a szerencse."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége a mérkőzésnek, nyert a nagyot küzdve fordító Pázsit.
89'
Bár vészesen peregnek a percek, nem spórol a cserékkel az FK, Becsei is beállt, Döme helyett.
86'
Havas Péter is beszállt a meccsbe, Onita számára ért véget a találkozó.
85'
A szélen meglóduló Dedovics veszélyeztetett egy bombával, de nem találta el a bal felsőt 16 méterről.
84'
Nikolényi Gábort is beveti Holecska Norbert, Szélpál hagyta el a pályát.
81'
Forrnak az indulatok, a hazaiak sorra kérik számon a játékvezetőn a véleményük szerint jogtalanul elmaradt sípszókat.
78'
Szélpál Péter sokadjára adott hangot egyet nem értésének Farkas Katalin aktuális ítéletével kapcsolatban, ezúttal már sárgát érő hangnemben.
76'
Újabb csere a vendégeknél, Jurschik Tamás váltotta Farkas Attilát a középpályán.
73'
GÓÓÓL! Elképesztő góllal fordít a Pázsit - Török Balázs startolt egy hosszúnak tűnt indításra, amivel a szemben érkező Vér Dávid telibe is találta a szélsőt. A gyertyaszerűen magasba pördülő labdát aztán Vékes Martin fejelte 14 méterről a kapuba. A kétségbeesetten szaladó hazai portás még bele tudott érni, de a mentésre már nem volt esélye.
69'
Újabb cserék mindkét oldalon: Barta helyét Meszes, a túloldalon pedig Péczely Györgyét és Torjaiét Dobi és Vékes vették át.
68'
Labdaszerzés után Török Balázs futott versenyt a kapuig Onitával, és bár a szélső belépett védője elé, majd az ötös sarkánál el is terült mellette, farkas Katalin a kétes helyzetben továbbot intett.
67'
Csuka számára is véget ért a mérkőzés, Halász folytatja helyette.
65'
Az egyenlítés után újabb csere a Pázsitnál: Török Balázs szállt be Kószó helyett.
64'
GÓÓÓL! Torjai szerzett agilisen labdát a tizenhatos előterében, a középen helyezkedő Molnár Sándor elé passzolt belőle, a tar középpályás pedig kapásból bombázott 11 méterről a bal alsóba.
61'
Török Zsolt egy elkésett belépővel mutatkozott be a mérkőzésen, Farkas Katalin zsebéből pedig előkerült a sárga lap az eset nyomán.
59'
Frissíti övéit Arató Tamás: Molnár László és Joó György hagyták el a pályát, Török Zsolt és Molnár Sándor szálltak be a küzdelembe.
54'
Prontvai keveredett előre egy hazai akció során, sőt egy rövid felszabadítás okán 16-ról lőhetett is volna kapásból, de kacskán találta el a labdát. Az időjárási körülményeket súlyosbítandó elkezdett szemerkélni az eső is.
47'
Aktívan kezd a Pázsit, másik Molnár László lépett a védelem mögé a bal oldalon, de élesen belőtt labdájáról a középen érkező Farkas alaposan lemaradt.
46'
A gólszerző Szőcs Tamás helyét Keresztes Szabolcs vette át a folytatásban.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyetlen csere történt a szünetben, a hazai oldalon.
SZÜNET
45'
Farkas Katalin hosszabbítás nélkül vetett véget az első félidőnek, amely során a helyzeteivel eggyel jobban gazdálkodó FK szerezte meg a vezetést.
41'
Tihanyi két szögletet végzett el egymás után, mindkettőből egyenlíthetett volna a Pázsit. Előbb Torjai feje fölött szállt el a rövidnél a belőtt labda, amely aztán a mögötte érkező Bálintról a kaputól elfelé pattant. Másodjára Péczely Csaba fejelt nyolc méterről, amit Vér Dávidnak kellett hárítania.
40'
... egészen eddig! Döme fineszes átadásával Csuka roboghatott ziccerben, de túl nagy gólt akart lőni, az ötös sarkáról eleresztett bombája a hosszú oldali kapufán csattanva repült vissza a mezőnybe.
38'
Szélpál eresztett meg egy élesen csapódó rakétát 25-ről, ám egy kevéssel eltévesztette a jobb alsót. Az irammal nincs probléma a találkozón, de a támadó harmadban igen pontatlannak bizonyultak eddig a csapatok, így a kapuk ritkábban forognak veszélyben.
32'
Elcsúszott egy kissé a Pázsit védelme, egy megcsúsztatott labdánál Szőcs teljesen szabadon indulhatott kapura a hosszún, 25 méterről, de a szélsőt elragadta a hév, és másodjára már túl hosszan tolta maga elé a labdát, Schmíz így nyugodtan felvehette a játékszert. A vendégek igyekeznek hátrányukat orvosolandó átvenni a kezdeményező szerepet, de a Prontvai és Onita irányította védelmen egyelőre nem találják a rést.
25'
GÓÓÓL! Egy balról érkező labdát Markó kiválóan készített le okszival Szőcs elé, aki aztán éles szögből mesterien lőtte ki laposan a hosszú alsót. 1-0
23'
Onita igyekezett meglepni egy átlövéssel Schmíz kapust, de a kísérlet meglehetősen magasra sikerült, mindenesetre bemutatta az FK előtt nyíló gólszerzési lehetőségek egy reális módozatát.
19'
Továbbra sem képes egyik fél sem felülkerekedni a másikon, közel azonos arányú labdabirtoklás mellett kiegyenlített játék folyik a gyepen. Eddig csak a Pázsit egy-egy gyorsabb megindulása hordozott magában némi veszélyt.
13'
Joó György indult meg középen, Onitát szerelve agilisen törte át a védők gyűrűjét, de a tizenhatos vonalánál az őt követő Szélpál egy kiváló belépővel vetett véget az akciónak.
11'
Villant a Pázsit eddig rendkívül aktív jobb oldala, egy gyorsan elvégzett bedobás után Torjai adott középre, ahol az érkező Kószónak még arra is volt lehetősége, hogy átvegye a bőrt Prontvai mellett, de aztán hét méterről Vér kapus kezébe lőtt éppen.
7'
Másodjára futnak lesre az újszegediek, míg a túloldalon Dedovics egy beadását jegyezhettük fel az elmúlt percekben. Ezt leszámítva küzdelmes mezőnyjátékkal kezdődik a találkozó, keresik egymáson a fogást a csapatok.
1'
A diszkoszvetősök indították útjára a labdát, elkezdődött a mérkőzés.
19.10 Megérkeztek a sporttárs hölgyek, a csapatok pedig felsorakoztak mögéjük. A hazai együttes tagjai félig kék, félig fekete, míg a vendégek narancssárga felsőben állnak ki a találkozóra. Mint az az összeállításokból jól látszik, mindkét mester komolyan veszi a találkozó sorsát, igen erős kezdő 11-eket állítottak össze. Az FK oldalán több, a megyei első osztályban is érdekelt játékos kapott szerepet. 19.00 Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Kifejezetten fagyos hideg uralkodik a Felső Tisza parti stadionban, de csak ami az időjárást illeti, a felektől parázs mérkőzés várható. Egyelőre még várni kell a játékvezetői hármasra, akik a mai napon szigorú tekintet helyett az elbűvölő küllemre alapozhatják a játékosok indulatainak féken tartását. Három hölgy vezeti ma a mérkőzést. A mérkőzés Farkas Katalin sípjelére 19 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Mindkét gárda a középmezőnyt erősíti, a Pázsit a 6., az FK 1899 Szeged II. a 10. helyről várja utolsó őszi fellépését. Arató Tamás tanítványai egy extrém különbségű sikerrel a dobogóra is felérhetnének, de ésszerű keretek között is előrébb léphetnének három megszerzett ponttal. A diszkoszvetősök már egy iksszel is megelőznék a Csanádpalotát, győzelemmel pedig a Földeákot is. Az aktuális forma talán a vendégek mellett szól, akik csak múlt héten buktak el egy hosszú, öt nyert mérkőzésből álló sorozatot, míg a szurkolók második csapata az előző öt körben háromszor is vesztesen hagyta el a pályát. A két együttes utoljára áprilisban találkozott egymással, szintén a Felső Tisza parti stadionban. Akkor a Pázsit sima, háromgólos diadalt aratott. Az előzetes esélylatolgatás tehát Torjaiék sikerét sejteti, de hogy ezt képesek lesznek-e a valóságba is átültetni, még 90 - rendkívül nehéz - perc kérdése lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.