Sport

Labdarúgás: Major-hármassal győzött Fábiánsebestyénben a Baktó + FOTÓK

Labdarúgás: Major-hármassal győzött Fábiánsebestyénben a Baktó + FOTÓK

2014. november 8., szombat
Labdarúgás: Major-hármassal győzött Fábiánsebestyénben a Baktó + FOTÓK
fabiansebestyen_bakto_petofitelep11_gs

Újabb rangadót nyert az éllovas szegedi gárda a megye III. Tisza-Maros csoportban, a lelkes Fábiánsebestyén sem tudta feltartóztatni a Baktót.

Fábiánsebestyén, 150 néző
2014. november 8., 13.30
Fábiánsebestyén KSC
Baktó-Petőfitelep
A meccs véget ért.
Játékvezető: Hideg Bence •* Asszisztens: Csuka Ferenc, Szűcs István Dávid
0
-
4

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 13. forduló:

Fábiánsebestyén KSC - Baktó-Petőfitelep 0-4 (0-2).

Fábiánsebestyén, 150 néző. Vezette: Hideg Bence (Csuka Ferenc, Szűcs István Dávid).

Fábiánsebestyén:

Bihari - Sajti, Papp, Benedek (Prágai 76'), Györgyi, Paczuk, Bodzás (Bogyó 68'), Horváth A. (Banka N. 68'), Mondrucz (Nagy G. 76'), Felföldi R., Terhes (Varga 46'). Edző: Felföldi Lajos.

Baktó-Petőfitelep:

Győri - Kiss Sz. (Kiss B. 76'), Kratochwill, Barta (Lengyel 83'), Czomba, Ürmös, Tóth I., Sávai, Galambos, Major, Tranger (Kiss Zs. 79'). Edző: Pálinkó Attila.

Gólszerzők:

Major L. (6', 36' - 11-esből, 50'), Galambos Sz. (72')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Magabiztos vendégsiker született a rangadón, könnyedén, szépen, jól játszva győzött a Fábiánsebestyén ellen a listavezető Baktó-Petőfitelep, ezzel megerősítette pozícióját a tabella élén. A hazaiak el vannak keseredve, nem erre készültek, lelkesek voltak ugyan, de sok hibával futballoztak, így nem tudták megnehezíteni remeklő ellenfelük dolgát.
89'
Újra Major került helyzetbe, három védő között egy váratlan mozdulattal eltolta a lasztit, majd egyszerre érte a bogyót Bihari kapussal, aki ezúttal el tudta előle pöckölni.
85'
Próbálkoznak a hazaiak, egy szép lövést szedett ki az előbb a léc alól Győri, a látogatók hálóőre. Megérdemelné a becsületgólt a Fábiánsebestyén, de rászolgál a győzelemre a Baktó, ez az igazság!
84'
Lengyel is lehetőséget kapott a vendégeknél, Barta jött le.
fabiansebestyen_bakto_petofitelep22_gs
80'
Könnyed labdatartással múlatja a perceket a Baktó. Az alapvonaltól 10 méterre, jobbról, az oldalvonal mellől jutottak most szabadrúgáshoz a vendégek. A beadás ajtó-ablak helyzetben találta az ötösön Kratochwillt, aki mellé fejelte a kihagyhatatlanak tűnő ziccert.
79'
Tranger le, Kiss Zsolt be a szegedieknél.
77'
Kiss Szabolcsot Kiss Balázs váltotta a vendégeknél. Hazai oldalon Prágai állt be Benedek, Nagy Gergő pedig Mondrucz helyett.
72'
GÓÓÓL 0-4! Ritkán látható jelenet után itt az újabb baktói találat. Egy hazai labdavesztés után a ketrecét messze elhagyó Bihari kapus még beszélgetett az ellenféllel (ütköztek, talán ezt elemezték ki), a szemfüles Galambos Szilveszter pedig eközben 35 méterről az üres kapuba ívelt.
69'
Kettőt is cseréltek a lelkes fábiánsebestyéniek, akik próbálnak frissíteni, hátha legalább a szépítés összejön: Horváth A. és Bodzás hagyta el a pályát, Banka N. és Bogyó állt be.
68'
Ürmös és Galambos is célba vette a hazai kaput! Jó volt az irányzék mindkét esetben, de egyik löket sem volt túl erős, Bihari kapus védte mindkettőt.
64'
Tranger lövését a gólvonalról sikerült mentenie Pappnak, majdnem itt volt a negyedik gól. Gyönyörű akció előzte a kísérletet, Major ebben a támadásban is főszerepet játszott. Klasszikus középcsatárként, előretolva, állandóan a leshatáron mozogva feladja a leckét a hazai védelemnek.
fabiansebestyen_bakto_petofitelep43_gs
59'
Dicséret illeti a kék mezeseket, aktív támadójátékkal vétetik észre magukat. Györgyi remekül tört az alapvonalig a bal szárnyon, beadásáról centikkel maradtak le a hosszún érkező társak. Jó iramú, élvezetes a rangadó annak ellenére, hogy az éllovas nem hagy kétséget afelől: elviszi a három pontot.
54'
Hazai lövést figyelhettünk az imént, a tehetséges Paczuk lőtt 24 méterről, Győri kapus magabiztosan fogta a kísérletet. Nem adja fel a hazai gárda, de nincs elég átütőerő az akcióikban, a sárgák veszélyesebbek.
50'
GÓÓÓL 0-3! Eldőlni látszik a rangadó, ifj. Major László a megítélt szabadrúgást hatalmas erővel lőtte a léc alá, a kapu közepébe, Bihari csak belepiszkálni tudott.
49'
Támadnak a fábiánsebestyéniek, megpróbálják beszorítani a Baktót, ugyanakkor fel is lazul ettől a védelmük. E pillanatban Tranger ugrik ki, 20 méterre a kaputól vágják fel a kékek.
46'
Terhest Varga váltotta a hazaiaknál a szünetben.
46'
Megkezdődött a második félidő. Hamarosan elválik, sikerül-e újítania a Fábiánsebestyénnek, vagy ők sem tudják majd feltartóztatni a Baktót! A vendégek indították el a lasztit.
SZÜNET!
45'
23 méterről, balról élesen lőtt el egy szabadrúgást a baktói Tóth István, a bal kapufáról vágódott ki a laszti. Továbbra is a vendégek akarata érvényesül, nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie a második félidőben, hogy pontot tudjon menteni a Fábiánsebestyén.
41'
A sportszerű meccs 0-2 után kicsit keményebbé vált, faragják egymást a fiúk a pályán.
36'
GÓÓÓL 0-2! Ifjabb Major László második találatával megduplázta előnyét a Baktó! A jobbra, tehát jó irányba vetődő kapus hasa alatt nagy erővel vágta a hálóba a büntetőt a csatár.
35'
TIZENEGYES! Kiss Szabolcs nagy lendülettel tört be a tizenhatoson belülre, egy ütemet késve a bokáját találta el az egyik hazai védő, jogos, de feleslegesnek tűnő büntető.
32'
A szöglet is erősen a rövidre érkezett, de felszabadított a sárga mezesek védelme.
fabiansebestyen_bakto_petofitelep50_gs
31'
Balról, a tizenhatos vonala környékéről végezhetett el szabadrúgást a Fábiánsebestyén, jól jött középre Felföldi labdája, Kratochwill a rövid oldali kapufától bólintotta ki kornerre önfeláldozóan.
29'
A kékek próbálkozásai inkább erőlködésnek tűnnek, miközben visszaállt a Baktó, és a kezdeti rohamok helyett a biztonságot helyezi előtérbe. Nagy kérdés, sikerül-e a hazaiaknak nagyobb átütőerőt vinni a támadásokba, például Horváth Antal vezetésével.
25'
A küzdelem dominál a félidő közepén. Major Lászlót lehet továbbra is dicsérni, minden megmozdulása életveszélyes a kapu előtt. A hazaiak nagyon pontatlanok, beadásaik rendre mélyek vagy túl hosszúak, nem tudnak komoly helyzetet kialakítani.
20'
Jelentős fölényben most már a Baktó, ám a második gól egyelőre nem született meg. Major László volt elemében, de több lehetőséget is kihagytak a vendégek. Horváth Antal aztán ügyes akcióval vétette magát észre a másik kapu előtt, szögletre mentettek a végül a szegediek.
fabiansebestyen_bakto_petofitelep44_gs
14'
Egy-két hazai próbálkozást is figyelhetünk, de sokkal veszélyesebbek a látogatók. Tranger Zsoltot ugratták ki az előbb a leshatáron, Bihari portás nagyszerűen robbant ki ketrecéből, és éppen csak tisztázni tudott előle, egy hajszállal előzve meg a támadót. Ezután Ürmös remek lövését kellett bravúrral védenie a kapusnak.
10'
Tranger ment el ezúttal a bal szárnyon egy az egy után, üresen érkezett középen az eddigi egyetlen gól szerzője, Major. Tranger többször centerezhetett volna, de kicsit önzőnek bizonyult, lőni akart, ám kiszorították, odalett a lehetőség.
6'
GÓÓÓL 0-1! Itt a válaszcsapás, vezet a Baktó! Gyors bal oldali akció végén Ürmös adott középre, ifj. Major László egyedül maradt az ötösön, és a jobbra mozduló kapus mellett érdekes mozdulattal gurított a bal sarokba, rendkívül lassan gurult be a labda.
5'
Nagy lendülettel és elszántsággal vetette bele magát a küzdelembe a két gárda. Enyhe fölényben eddig a kék mezes pályaválasztó. A fábiánsebestyéni Paczuk háttal állva a kapunak csúsztatott az imént, nem sokkal a bal kapufa mellé.
1'
Megkezdődött a derbi az öreg, szép nyárfákkal körülvett sporttelepen. A hazaiak hozták játékba a labdát.
13.20: Tiszta kékben, fehér sportszárral a hazaiak, tiszta sárgában a vendégek. Ahhoz képest, hogy mennyi eső esett, kimondottan jó talajú a pálya. Lázár Sándor sportvezetővel hosszú ideig remek futballélet zajlott Fábiánsebestyénben, majd visszavonulását követően rövid válságidőszak következett, ám mostanra sikerült stabilizálni a klubot, jó kis U15-ös gárdával, Bozsik-programmal, előremutató szellemiségű szakmai munkával a felnőtteknél. Ha ez a folyamat így folytatódik, rövidesen visszakerülhet a csapat a megye II-be, melynek meghatározó tagja volt a Csongrád megyei labdarúgás elmúlt korszakában. Ami pedig a vendégeket illeti, ők egyelőre a bajnoki cím legnagyobb esélyeseinek számítanak itt a Tisza-Maros csoportban, kiváló alakulat jött össze Baktóban! A vendégek most eltiltás miatt nélkülözik Pálinkó Attilát, egyik erősségüket. 13.10: Köszöntünk mindenkit Fábiánsebestyénből, ahol már javában tartanak a megye III-as rangadó előkészületei! Hódmezővásárhelytől Fábiánsebestyénig végig esett az eső, sáros úttest fogadott helyben is, és felázott talaj várja majd a két csapatot is, egyszóval nem lesz könnyű dolguk a játékosoknak. A mérkőzés Hideg Bence sípjelére 13.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

A megyei III. osztály Tisza-Maros csoportját 12 fordulót követően 31 ponttal vezeti a veretlen Baktó-Petőfitelep a 27 pontos Hódmezővásárhely II. előtt. A Fábiánsebestyén 23 pontjával harmadik, de rendkívül elszántan tör felfelé. Sikerül-e elvenniük a hazaiaknak a szegedi gárda veretlenségét, vagy tovább robog a Baktó-Petőfitelep?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.