/

ÁGOTA-s Ki Mit Tud? Szegeden száz tehetséggel + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_ki_mit_tud50_gs

Első alkalommal hirdettek országos Ki Mit Tud? vetélkedőt ÁGOTA-s gyermekeknek. A Délvidék Házban rendezett döntőn az ország minden részéből mintegy száz fiatal tehetség mutatta meg, hogy miben is tűnik ki kortársai közül.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány élménypedagógiai programjának különleges állomása volt az országos Ki Mit Tud?, amelyen a verssel, énekkel, tánccal és egyéb színpadi produkciókkal kápráztatták el a zsűrit a gyerekek. „Kicsit izgulok” – árulta el Fodor Máté, aki húgával társastánctudását mutatta meg a zsűrinek és a közönségnek. „Chacha, rumba, samba” – sorolta el a tizenkét esztendős fiú, mivel is készültek. Testvére, Fodor Kitti Regina még sosem lépett fel akkora színpadon, mint amekkora a Délvidék Ház nagytermében várta őket. A gyerekeket nevelő kisteleki Sárosiné Erzsébet nagyon örült a kezdeményezésnek, mint elmondta, a gyerekeknek nagy szükségük van az elismerésre. „Kittit öt hónapos kora óta nevelem, míg Máté kilenc hónaposan került hozzám. Nagyon sok örömet adnak számomra” – fogalmazott. A Komárom-Esztergom megyei Vértesszőlősről cirkuszi produkcióval érkezett a Ki Mit Tud?-ra Barát Patrik, aki hat társával lépett fel. „Én vagyok a porondmester, és van egy segédem is. Állatos, fakíros mutatvánnyal készültünk, hipnotizőr is van a csapatban, sőt erőművész mutatvánnyal is készültünk. Egy házban élünk, így otthon is nagyon sokat gyakoroltunk, hogy minden tökéletesen menjen” – mondta. Patrik – mivel izgult – így értékelte, hogy az ő feladata a legnehezebb a csapatban, hiszen mint porondmester végig a színpadon kell állnia és neki kellett a legtöbb szöveget is megtanulnia.

no images were found

A Bács-Kiskun megyei Helvéciáról kilencéves kislányával érkezett Csontosné Gallov Zita a szegedi döntőre.„Wass Albert Virágtemetés című művével készültünk. Én úgy érzem, hogy Tünde megértette a lényegét és úgy gondolom, hogy a Virágtemetés egyfajta üzenet is mindazoknak a gyerekeknek, akik itt vannak” – fogalmazott. Nekik a nevelőszülői tanácsadójuk szólt a tehetségkutatóról, amire örömmel jelentkeztek. Az elődöntőn nagyon izgult még, hiszen akkor állt ki először nagyközönség elé Végh Tünde Gabriella. „Tegnap még párszor elolvastam a szöveget, akkor nem izgultam, de most, ahogy körülnéztem a teremben és megláttam a tömeget, máris izgulok” – árulta el a kilencéves kislány. Eközben a nagyteremben a tiszakécskei Lakatos Márió Márkó és Petrovits Kamilla néptánctudását csillogtatta meg a nagyteremben, míg a harmadik helyszínen Tapodi Fanni énektudásával kápráztatta el a zsűrit és a közönséget. A próza, az ének és táncprodukciókat természetesen zsűrizték is, előbbiben Szőkéné Judit volt a háromtagú zsűri elnöke, Szabó Sára az énekprodukciókat értékelte, míg a színpadi fellépőket Gudmon Nikolett táncos vezette zsűri értékelte.

Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója és az ÁGOTA Alapítvány elnöke arról tájékoztatott, hogy hazánk több megyéjéből érkeztek azok a fiatalok, akik továbbjutottak a tehetségkutató középdöntőjébe. „Nemcsak a gyermekek tehetsége mutatkozik meg, hanem az a szorgalom és kitartás is, amivel készültek a fellépésre. Ne felejtsük el, hogy ők hátránnyal indulnak az élet számos területén, ezért is jelentős, hogy kiállnak a közönség elé, és akár a saját maguk által írt versüket elmondják. Ezáltal beleláthat mindenki az ő lelkükbe, mindennapjaikba is” – részletezte Kothencz János.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: nem tudott visszavágni a Szeged-Grosics a kupafiaskóért

Következő sztori

Labdarúgás: álomkezdés után magabiztos sikert aratott a Tápé Tiszaszigeten + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek