Sport

Labdarúgás: döntetlent hozott a megyehármas rangadó Baktón

Labdarúgás: döntetlent hozott a megyehármas rangadó Baktón

2014. október 5., vasárnap
Labdarúgás: döntetlent hozott a megyehármas rangadó Baktón

A Megyei III. osztályú bajnokság Tisza-Maros csoportjában pontosztozkodással zárult a Baktó-Petőfitelepen lejátszott rangadó, amelyen az élen álló hazaiak a második helyezett HFC II. együttesét fogadták.

A forduló rangadója előtt a százszázalékos baktóiak a vesztett pontokat tekintve négy ponttal jobban álltak a második helyezett, de még veretlen vásárhelyieknél. A vendégeknél a sérüléséből felépült

Antal Krisztián

és az első csapat keretéből kimaradt

Vígh Sándor

,

Juhász II. Sándor

és

Rácz Dezső

is a második gárdában kapott lehetőséget, míg a hazaiak a legerősebb összeállításban léptek pályára. A kezdeti tapogatózás után jó iramű, lüktető játék alakult ki. Az első lehetőségek a hazaiak előtt adódtak, de előbb

Major

lövését hárította lábbal Vígh kapus, majd

Ürmös

szabadrúgását védte a vendégek hálóőre. Válaszként

Berta

lőhetett 14 méterről igéretes helyzetben, de a védők önfeláldozóan blokkolták a próbálkozást. A félidő közepe meghozta a hazaiak számára a vezetést.

Győri

kapus hosszú kirúgását

Fekete

elvétette, a labdára Major László csapott le és a kiinduló Vígh kapus mellett 17 méterről gurított a bal alsó sarokba, 1-0. Öt perc múlva egyenlítettek a vendégek.

Badi

az alapvonal közeléből élesen lőtte a labdát a kapu elé és a kiválóan érkező Juhász II. Sándor közelről lőtt a hazai kapuba, 1-1. Mindössze egyetlen percig örülhettek azonban a vásárhelyiek, mert a középkezdés után egy bal oldali baktói támadást Fekete szabálytalanul állított meg és a büntetőt Major László nagy erővel lőtte a léc alá, 2-1. Miközben a vendégek játszottak mezőnyfölényben, a kontrára játszó hazaiak a 40. percben növelhették volna előnyüket. Ekkor

Pálinkó

vezethette Vígh kapusra a labdát, de ezúttal a hálóőr bravúrosan menteni tudott. Szünet után is a hazaiaké volt az első igéretes próbálkozás, Pálinkó lövése azonban hajszállal elkerülte a kaput. A vendégek egyre nagyobb fölénybe kerültek, de ez a fölény nem párosult gólhelyzetekkel. A második félidő első nagy vendég helyzete egy pontrúgásból alakult ki, de Rácz Dezső 18 méteres szabadrúgása a sorfalon megpattanva a felső kapufáról került az alapvonalon túlra. A félidő középső szakaszában a vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de előbb Juhász S. lövése a védőkről szögletre pattant, majd Rácz D. két próbálkozását is hárította Győri kapus. A hajrában Ürmös lövésénél Vígh kapusnak bravúrra is szüksége volt a hárításhoz, majd Juhász S. lőtt egy 25 méteres szabadrúgást fölé. Amikor már a hazaiak a megváltó sípszót várták, megérdemelten egyenlítettek a vásárhelyiek.

Grezsa

harcolt meg egy labdáért a bal oldali szögletzászlónál, majd középre gurított, amelyet a védők elvétettek és az ismét kiválóan érkező Juhász II. Sándor közelről gurított a kapuba, 2-2. A 90. percben akár a győzelmet is megszerezhették volna a vendégek, Grezsa került nagy helyzetbe, de közeli gurítását Győri kapus lábbal hárította, a kipattanót pedig

Juhász Imre

fölé lőtte.

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 8. forduló:

Komlósi Trans Baktó SC - Hódmezővásárhelyi FC II. 2-2 (2-1)

Baktó-Petőfitelep. Vezette: Gargya B. (Orosz K., Juhász M.).

Baktó:

Győri R. - Kratochwill, Czomba, Sávai Z., Kiss Sz., Szél T., Tóth I., Ürmös P., Barta M. (Galambos Sz. 63'), Major L., Pálinkó A. (Tranger Zs. 80').

Edző:

Fütyü Illés.

HFC II.:

Vígh S. - Visnyei, Fekete Z., Bódi D. (Borsándi T. 66'), Mózer (Vinnai V. 75'), Antal K., Oskovics L., Berta B. (Grezsa F. 46'), Juhász II. S., Badi R. (Juhász I. 63'), Rácz D. (Mihalkó B. 75').

Edző:

Vinnai István.

Gólszerzők:

Major L. (24', 30'), ill. Juhász II. S. (29', 88'). Fütyü Illés:

"A döntetlen reális eredmény, hiszen helyzeteink inkább nekünk voltak, a mezőnyben viszont jobban játszott a Vásárhely. Célunk a bajnokság megnyerése, de ehhez többet kellene tenni, elsősorban az edzéslátogatottsággal vagyok elégedetlen."

Vinnai István:

"Összességében nézve a találkozót, a döntetlen igazságos eredménynek mondható még akkor is, ha csak az utolsó előtti percben sikerült egyenlítenünk, viszont az utolsó percben akár a győzelmet is megszerezhettük volna."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.