Labdarúgás: döntetlent hozott a megyehármas rangadó Baktón

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Megyei III. osztályú bajnokság Tisza-Maros csoportjában pontosztozkodással zárult a Baktó-Petőfitelepen lejátszott rangadó, amelyen az élen álló hazaiak a második helyezett HFC II. együttesét fogadták.

A forduló rangadója előtt a százszázalékos baktóiak a vesztett pontokat tekintve négy ponttal jobban álltak a második helyezett, de még veretlen vásárhelyieknél. A vendégeknél a sérüléséből felépült Antal Krisztián és az első csapat keretéből kimaradt Vígh Sándor, Juhász II. Sándor és Rácz Dezső is a második gárdában kapott lehetőséget, míg a hazaiak a legerősebb összeállításban léptek pályára.

A kezdeti tapogatózás után jó iramű, lüktető játék alakult ki. Az első lehetőségek a hazaiak előtt adódtak, de előbb Major lövését hárította lábbal Vígh kapus, majd Ürmös szabadrúgását védte a vendégek hálóőre. Válaszként Berta lőhetett 14 méterről igéretes helyzetben, de a védők önfeláldozóan blokkolták a próbálkozást. A félidő közepe meghozta a hazaiak számára a vezetést. Győri kapus hosszú kirúgását Fekete elvétette, a labdára Major László csapott le és a kiinduló Vígh kapus mellett 17 méterről gurított a bal alsó sarokba, 1-0. Öt perc múlva egyenlítettek a vendégek. Badi az alapvonal közeléből élesen lőtte a labdát a kapu elé és a kiválóan érkező Juhász II. Sándor közelről lőtt a hazai kapuba, 1-1. Mindössze egyetlen percig örülhettek azonban a vásárhelyiek, mert a középkezdés után egy bal oldali baktói támadást Fekete szabálytalanul állított meg és a büntetőt Major László nagy erővel lőtte a léc alá, 2-1. Miközben a vendégek játszottak mezőnyfölényben, a kontrára játszó hazaiak a 40. percben növelhették volna előnyüket. Ekkor Pálinkó vezethette Vígh kapusra a labdát, de ezúttal a hálóőr bravúrosan menteni tudott.

Szünet után is a hazaiaké volt az első igéretes próbálkozás, Pálinkó lövése azonban hajszállal elkerülte a kaput. A vendégek egyre nagyobb fölénybe kerültek, de ez a fölény nem párosult gólhelyzetekkel. A második félidő első nagy vendég helyzete egy pontrúgásból alakult ki, de Rácz Dezső 18 méteres szabadrúgása a sorfalon megpattanva a felső kapufáról került az alapvonalon túlra. A félidő középső szakaszában a vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de előbb Juhász S. lövése a védőkről szögletre pattant, majd Rácz D. két próbálkozását is hárította Győri kapus. A hajrában Ürmös lövésénél Vígh kapusnak bravúrra is szüksége volt a hárításhoz, majd Juhász S. lőtt egy 25 méteres szabadrúgást fölé. Amikor már a hazaiak a megváltó sípszót várták, megérdemelten egyenlítettek a vásárhelyiek. Grezsa harcolt meg egy labdáért a bal oldali szögletzászlónál, majd középre gurított, amelyet a védők elvétettek és az ismét kiválóan érkező Juhász II. Sándor közelről gurított a kapuba, 2-2. A 90. percben akár a győzelmet is megszerezhették volna a vendégek, Grezsa került nagy helyzetbe, de közeli gurítását Győri kapus lábbal hárította, a kipattanót pedig Juhász Imre fölé lőtte.

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 8. forduló:

Komlósi Trans Baktó SC – Hódmezővásárhelyi FC II. 2-2 (2-1)
Baktó-Petőfitelep. Vezette: Gargya B. (Orosz K., Juhász M.).
Baktó: Győri R. – Kratochwill, Czomba, Sávai Z., Kiss Sz., Szél T., Tóth I., Ürmös P., Barta M. (Galambos Sz. 63′), Major L., Pálinkó A. (Tranger Zs. 80′). Edző: Fütyü Illés.
HFC II.: Vígh S. – Visnyei, Fekete Z., Bódi D. (Borsándi T. 66′), Mózer (Vinnai V. 75′), Antal K., Oskovics L., Berta B. (Grezsa F. 46′), Juhász II. S., Badi R. (Juhász I. 63′), Rácz D. (Mihalkó B. 75′). Edző: Vinnai István.
Gólszerzők: Major L. (24′, 30′), ill. Juhász II. S. (29′, 88′).

Fütyü Illés: “A döntetlen reális eredmény, hiszen helyzeteink inkább nekünk voltak, a mezőnyben viszont jobban játszott a Vásárhely. Célunk a bajnokság megnyerése, de ehhez többet kellene tenni, elsősorban az edzéslátogatottsággal vagyok elégedetlen.”

Vinnai István: “Összességében nézve a találkozót, a döntetlen igazságos eredménynek mondható még akkor is, ha csak az utolsó előtti percben sikerült egyenlítenünk, viszont az utolsó percben akár a győzelmet is megszerezhettük volna.”

Előző sztori

Hétfő programajánló: Morre, Magashegyi Underground, Hadházi László

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: nem bírt az FKSE-fakó a Kiskunfélegyházával

Legutóbbi hasonló cikkek