Közélet

Kothencz: Botka ellehetetlenítette a polgármester-jelölti vitát

Kothencz: Botka ellehetetlenítette a polgármester-jelölti vitát

2014. október 9., csütörtök
Kothencz: Botka ellehetetlenítette a polgármester-jelölti vitát
kothencz_kti_sajttaj01_gs

„Botka László ellehetetlenítette a polgármester-jelölti vitát az elmúlt időszak mocskolódó kampányával” – jelentette ki Kothencz János, aki Szili Katalinnal, a KTI elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: gyurcsányi mélységekben van a szegedi MSZP.

"Nagyon szívesen részt vettem volna ezen a polgármester-jelölti vitán, én alapvetően szeretek vitatkozni jó dolgok érdekében, de azt látom, hogy a társaság színvonalát érdemes megválogatni, és ez alól ez a kampány sem kivétel" - jelentette ki

Kothencz János

, a kormánypártok és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje rendkívüli sajtótájékoztatóján. A jelölt szerint a gyurcsányi mélységeket idézi a szegedi MSZP kampánya, ezt mutatja a jobboldali polgármesterjelöltet mocskoló kiadványa is, melynek kiadója

Kozma József

, az MSZP szegedi elnöke. "A Kozma József által vállalt tartalom mögött ott vannak azok a személyek is, akik a jelenlegi hatalmukat féltik, akik egy elvérzett, levitézlett politikai haldoklásnak az utolsó pillanataiban úgy vélik, nincs vesztenivalójuk, ezért nem átallnak legfőbb kihívójukat bemocskoló hazugságkiadványokat megjelentetni" - közölte Kothencz János.

kothencz_kti_sajttaj02_gs

Hozzátette, kampánykiadványukban éppen azt mocskolják, akivel együtt kellene működniük az elkövetkezendő években. "Ha valóban ezen az erkölcsi szinten áll a szegedi szocialista párt és a jelenlegi városvezetés, úgy nem kívánok azonosulni ezzel. Ilyen színvonalú társaság képviselőjével semmilyen vitában nem vagyok hajlandó részt venni” – indokolta Kothencz, miért lép vissza a polgármester-jelölti vitától. Jelzésértékűnek tartja azt is, hogy a valódi baloldali elkötelezettségű embereket képviselő,

Szili Katalin

vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért Pártja (KTI) sem kíván a polgármester-jelölti vitában részt venni. „Ahogyan az sem véletlen, hogy a KTI nem a jelenlegi városvezetés, hanem az én javamra

léptette vissza szegedi polgármesterjelöltjét, Németh Istvánt

” – tette hozzá.

kothencz_kti_sajttaj03_gs

Szólt arról is, hogy a szegediek bölcsességében bízik, hogy mocskolódással, rágalmazással, hazugságokkal nem lehet közel kerülni az itt élőkhöz. "Hiszem, hogy a szegedieket nem megosztani, hanem összefogni kell!” – jelentette ki Kothencz János, majd a szocialista városvezetés helyett elnézést kért a baloldali értékeket valló szegedi emberektől a megítélése szerint inkorrekt magatartásért és hangnemért, amit a kampány során az MSZP megjelenített.

Szili Katalin: az álbaloldal képtelen megújulni

"Elutasítom azt, amikor valaki abból próbál saját magának előnyöket kovácsolni, hogy a másik oldalt bemocskolja. Ez a választók lenézése" - erről már a KTI elnöke, Szili Katalin beszélt. Elmondta, pártjuknak van szegedi programja, de úgy értékelték, hogy eddigi életútja és programja tükrében Kothencz Jánost támogatják. Emlékeztetett, a KTI azt tartaná helyesnek, hogy három cikluson keresztül lehessen egy személy polgármester, ezt tartalmazta alkotmánymódosító javaslatuk is. "Nézzék meg, huszonöt év után a magát baloldalinak nevező balliberális oldal egyszerűen képtelen politikai innovációra. Úgy gondolom, hogy az sem képes megújulni, aki három cikluson keresztül irányított egy települést" - közölte.

kothencz_kti_sajttaj04_gs

Szili Katalin elmondta, azért is támogatják Kothenczet, mert ő sorsközösséget vállal a panellakókkal, és a tisztességéhez kétség nem fér. Hozzátette, a húsz egyéni választókörzetben nem léptek vissza a jelöltjeik, indulnak a vasárnapi választáson.

Kothencz: Gyurcsányi mélységben a szegedi MSZP

Kothencz János polgármesterjelölt az alábbi nyilatkozatot juttatta el a SZEGEDma hírportálnak: "Szánalmas. Talán ez a legmegfelelőbb minősítés arra a kiadványra, amely azt a gyalázatos történelmi időszakot idézi fel, amelyet minden szegedi undorral elutasít és amelyet mélységesen megvet. A szerkesztésért Kozma József, az MSZP szegedi elnökének vállalnia kell a felelősséget. De ne legyen kétségünk, a Kozma elnök úr által vállalt tartalom mögött ott vannak azok a személyek is, akik a jelenlegi hatalmukat féltik. Akik egy elvérzett, levitézlett politika haldoklásának utolsó pillanataiban úgy vélik, hogy nincs vesztenivalójuk, ezért nem átallnak legfőbb kihívójukat bemocskoló hazugságkiadványt megjelentetni. Hát ilyen nagy a baj? Ekkora a félelem? Valóban Gyurcsányi mélységekbe kell ahhoz merülni, hogy megvívjuk a választók szavazataiért folytatott versenyt? Ugye emlékszünk még az „öszödi beszédre”? „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.” - Ezt mondta 2006-ban az ország akkori miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc. Az a személy, aki ma Botka László mögött áll és alig várja, hogy mielőbb pártja soraiban láthassa. Ezzel a hazugságra épített háttérrel mégis milyen erkölcsi magaslatról becsmérel bárkit is a szegedi álbaloldal? Honnan veszik a bátorságot, hogy bárkit bemocskoljanak?

Minden szegedi számára legyen világos: Botkáék szándékosan teremtették ezt a helyzetet azért, hogy ellehetetlenítsék a polgármester-jelöltek nyilvános vitáját. Mert egyértelmű, hogy az ilyen becsületsértést vállalni képes párt képviselőjével érdemi eszmecserét folytatnom lehetetlen.

Kiadványukban éppen azt mocskolják, akivel együtt kellene működniük az elkövetkezendő években. Ha valóban ezen az erkölcsi szinten áll a szegedi szocialista párt és a jelenlegi városvezetés, úgy nem kívánok azonosulni ezzel. Ez azt jelenti,

hogy ilyen színvonalú társaság képviselőjével semmilyen vitában nem vagyok hajlandó részt venni.

Az MSZP tudatosan fosztotta meg a szegedieket attól, hogy a nyilvánosság előtt érdemi vitát folytassunk városunk jelenlegi polgármesterével közös jövőnkről, az előttünk álló tervekről és feladatokról. Úgy, ahogyan azt teljes joggal elvárnák tőlünk az emberek. Botkáék felelőssége, hogy a polgármester-jelölti vitának ezek után sem értelme, sem létjogosultsága nincs.

Nem véletlen, hogy a valódi baloldali elkötelezettségű embereket képviselő, Szili Katalin vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért Pártja (KTI) sem kíván a polgármester-jelölti vitában részt venni. Ahogyan az sem véletlen, hogy a KTI nem a jelenlegi városvezetés, hanem az én javamra léptette vissza szegedi polgármester-jelöltjét. Mert a szegedi városvezetés megmutatta igazi arcát. Lehullt a lepel! Most már valódi mivoltukban látjuk azokat az álbaloldali politikusokat, akik éveken keresztül félrevezették és lenézték a szegedieket. Akik azt hitték a helyi lakosságról, hogy vevők az aljas megtévesztésre. Én bízom a szegediek bölcsességében. Hiszem, hogy mocskolódással, rágalmazással, hazugságokkal nem lehet közel kerülni az itt élők szívéhez és értelméhez. Hiszem, hogy a szegedieket nem megosztani, hanem összefogni kell! Csakis így tudunk egymás felé szeretettel fordulni, csakis így tudjuk városunkat közösen felvirágoztatni. Ez az a cél, aminek érdekében nap-mint nap egyre többen állnak mellénk jobb- és baloldalról egyaránt.

Végezetül engedjék meg, hogy ellenfeleim helyett is elnézését kérjek a baloldali értékeket valló emberektől azért a mocskolódásért, amit egy magát baloldalinak nevező párt vezetőitől kellett elszenvedniük. Bár nem az én felelősségem, mégis együttérzek mindazokkal, akik baloldaliként is megbotránkoztak ezen.

Mert a szegediek valóban többet érdemelnek!" - olvasható Kothencz János közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.