Fallabda: új névadó szponzor a Tisza Squash SE-nél

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

squash_sajttaj_14_10_21_gs

Túl van az első sikeres bajnoki mérkőzésen a szegedi fallabda csapat, amely a továbbiakban új néven szerepel majd a bajnokságban, mint az elhangzott a keddi sajtótájékoztatón.

“A továbbiakban új néven, Vidux Tisza Squash SE-ként veszünk részt a bajnokságban, amely új lebonyolítási rendszerben zajlik majd. A legjobb négy csapat egy úgynevezett premier ligában játszik majd oda-visszavágós mérkőzéseket.” – jelentette be Pápai Miklós, a klub edzője.

Az első fordulón már túl van a csapat, jól sikerült a rajt, hiszen a tavalyi bajnok ellen szettveszteség nélkül 4-0-ra tudott nyerni Pápai Miklós együttese. A célokkal kapcsolatban a tréner úgy fogalmazott, egyértelműen a bajnokság megnyerése az idei célkitűzés, e mellett minél eredményesebben szeretnének szerepelni a Bajnokok Ligájában is. Az egyesületnél működik OB III-as valamint OB IV-es csapat is, ezekben a bajnokságokban is az élen zárna a Vidux Tisza Squash SE.
” Mivel egyéni sportágról van szó, célunk még az, hogy minél több ranglista versenyt nyerjenek versenyzőink, illetve a női csapatunknál is magasan van a léc, tőlük is bajnoki aranyat várunk. Szeretnénk, ha megismétlődne a tavalyi bajnoki döntő, hiszen csapatunk két játékosa, Hajnal Helga és Csókási Gabriella játszotta a döntőt.” – nyilatkozta Pápai Miklós az idei célkitűzésekkel kapcsolatban.

Mint azt a tréner elmondta, várják a nézőket majd a szegedi fordulókra, amelyeket február 6-án, március 6-án és április 17-én bonyolítanak le, addig idegenben játszik a csapat. Ezeken a hétvégéken egy komplett programot szeretnének létrehozni, ahol a mellett, hogy megtekintik a mérkőzéseket az érdeklődők, akár játszhatnak is a klub versenyzőivel. A klubhoz csatlakozott egy külföldi játékos (a tavalyi bajnok csapat például négy légióssal erősítette meg keretét), az angol Eddie Charlton, aki több külföldi játékossal együtt a tervek szerint egy showműsorral fogja szórakoztatni a szegedi fordulóra kilátogató nézőket.

A névadó szponzor képviseletében Barna Zsolt elmondta, Hajnal Helgával kezdte el játszani a fallabdát, és a klub sportsikereit ezen a módon is szeretné segíteni a cég, amely korábban is támogatta az együttest, de idén ezt magasabb fokra emelte.

A bajnoki nyitánnyal kapcsolatban a klub játékosa, Sebők Benedek úgy fogalmazott: bíztak benne, hogy ez lesz a kimenetel, azonban nem tudták, hogy mire számíthatnak, hiszen nem tudták, hogy mennyi külföldivel erősítette meg ellenfelük a keretét.
” Tavaly is ugyanitt kezdtünk, akkor azonban kikaptunk, most viszont szettveszteség nélkül tudtunk nyerni, szerencsére mindenkinek jól ment a játék.” – mondta el Sebők Benedek.

A külföldiek idecsábítása kapcsán Pápai Miklós elmondta, jó híre van a klubnak, amit az elmúlt időszak sikereinek köszönhet, ezért jöhet szóba, hogy külföldiek is erősítsék az egyesületet. Ugyanakkor megjegyezte, a squash egy nagy családot jelent, ahol szoros baráti kötelékek alakulnak ki, így könnyű partnerekre lelni, így merült fel Eddie Charlton leigazolása is.

” Jobb lehetőséget jelent, ha külföldiekkel gyakorolhatunk együtt. A pénteki meccsünk előtt is játszottunk együtt, illetve plusz motiváció, ha utánam egy világranglista 50. helyezett következik, ez nagy hatással lehet ránk.” – nyilatkozta Sebők Benedek az angol játékossal kapcsolatban.

Ebben a szezonban először tehát majd február hatodik játszik itthon az immáron Viadux Tisza Squash SE.

Előző sztori

Szegedre látogatott Handó Tünde + FOTÓK

Következő sztori

Tovább javul a munkaerő-piaci helyzet