Közélet

A Fidesz szerint jelentős kárt okoztak a székházukban

A Fidesz szerint jelentős kárt okoztak a székházukban

2014. október 29., szerda
A Fidesz szerint jelentős kárt okoztak a székházukban
internetadotuntetes2

Jelentős kárt okoztak a vasárnapi erőszakos tüntetők a vandalizmusukkal a Fidesz Lendvay utcai székházában - közölte a párt szerdán az MTI-vel, hazugságnak minősítve több internetes oldal állítását.

A nagyobbik kormánypárt közleményében valótlannak nevezte több internetes portál, köztük a 444.hu, a vs.hu, a Hír24, a Magyar Narancs és a hvg.hu oldalakon közölteket, mivel a párt szerint "álszakértői jelentésekre hivatkozva hamis híreket gyártottak" a károkkal kapcsolatban. Közölték: a biztosító által lefolytatott szerdai helyszíni szemle alapján elkészült a kárlista, amely szerint a székház kerítésének egy részét kidöntötték, a talapzata is sérült, az erkély korlátját és a külső műemléki homlokzatot megrongálták, negyven, többségében hő- és hangszigetelő fóliával ellátott ablakot törtek be, hat redőnyt vertek szét, a betört ablakok pedig a belső berendezésekben és informatikai eszközökben is jelentős kárt okoztak. "Kérjük a sajtó képviselőit, hogy egy ilyen politikailag vezényelt és felhergelt tüntetés után hazugságokkal ne szítsák tovább a hangulatot és igyekezzenek megfelelni a tőlük jogosan elvárható követelménynek: a hiteles tájékoztatásnak" - fogalmaz a kommünikében a párt. Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.