/

Teniszpályát avattak a Bika-tónál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

palyaavato_bakto09_gs

Elhanyagolt, szemetes erdősáv húzódott Baktóban a Bika-tó környékén, ahol ma már három szabványméretű teniszpálya is fogadja a sportolni vágyókat.

A Sárga töltésnél vagy más néven a baktói kistöltésnél lévő illegális szeméttelep felszámolásakor beszélgettek arról Boros-Gyevi Lászlóék, hogy jó lenne egy sportcentrumot létrehozni ott. Az ismert sportember, testnevelő az ötletet meg is valósította, először egy kisméretű futballpályát alakított ki, ahol a Zöld Kupát rendezték meg, és azóta is több fejlesztést valósított meg. Ma már lehet kosárlabdázni, lábteniszezni, van minigolf, illetve tollaslabdázáshoz, turulhoz szükséges hálót is ki lehet feszíteni.

„Az évek során épített két teniszpálya mellé sikerült egy harmadikat is kialakítani, köszönhetően Kohári Nándor és Varga Róbert önkormányzati képviselőjelölteknek” – tette hozzá Boros-Gyevi László. További fejlesztési elképzelések is vannak, nyári táboroztatások, teniszoktatás és sportrendezvények lebonyolítása is szerepel majd a kínálatban. Baktóban jövő nyáron megrendezik az I. Baktó Opent, ahová már most várják a jelentkezőket minden korosztályból.

A 12-es körzet (Petőfitelep, Baktó, Fodorkert) Fidesz-KDNP-L.É.T.-es jelöltje, Varga Róbert a 7-es körzetben (Tápé, Újpetőfitelep, Baktó, Baktói kiskertek) induló Kohári Nándorral arra hívta fel a figyelmet, hogy bár tavasszal az önkormányzati körzethatárok megváltoztatásával kettévágták Baktót, ők egységesen kívánják képviselni és segíteni az összes baktói lakost. A kormánypártok és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje, Kothencz János elismerően szólt Boros-Gyevi Lászlónak a közösségért végzett munkájáról, s elmondta, az, hogy folyamatosan fejlesztették a sportcentrumot jelzi, a környékbelieknek van igényük a közösségi terekre, arra, hogy kulturált környezetben tölthessék szabadidejüket. Választási programjában is szerepel a sport- és rekreációs célú létesítményeknek a fejlesztése, nemcsak a panelházas részeken, hanem a külső városkerületekben is.

no images were found

Előző sztori

Kothencz Baktóban: Több figyelmet a külső városrészek lakóinak! + FOTÓK

Következő sztori

A 13-as kabin miatt (is) kerülik a szegedi páternosztert + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek