Közélet

Együtt az emberekért: Szili Katalinnal egyeztetett a Partfürdőn Kothencz János + FOTÓK

Együtt az emberekért: Szili Katalinnal egyeztetett a Partfürdőn Kothencz János + FOTÓK

2014. szeptember 6., szombat
Együtt az emberekért: Szili Katalinnal egyeztetett a Partfürdőn Kothencz János + FOTÓK
kothencz_janos_sziki_katalin19_gs

Szili Katalinnal, a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnökével találkozott a Partfürdőn Kothencz János. A polgármesterjelölt és a KTI-elnök szerint egy új politikai kultúrát kell kialakítani, melyben a pártok nem egymás ellen, hanem az emberekért dolgoznak.

Több szegedi párt szomszédságában a Társadalmi Igazságosságért Néppárt is kitelepült szombaton a Partfürdőre, amely idén is helyszínéül szolgált a népszerű tiszai halfesztiválnak. A magát keresztény nemzeti baloldaliként besoroló párt elnöke,

Szili Katalin

Kothencz Jánossal

is találkozott a rendezvényen. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölttel kötetlen hangnemben beszélgettek azokról a baloldali értékekről, melyek mindkettőjük számára sokat jelentenek. "Mindketten úgy gondoljuk, hogy Szegeden is vissza kell hozni a politikai palettára a szociális érzékenységet és azt a fajta szolidaritást, amely embert az emberhez fűzhet. A jelenlegi városvezetésnek ugyanis nem sok köze van ezekhez az értékekhez. Katalinnal egyetemben az a célunk, hogy valós, hiteles értékeket képviseljünk, legyenek azok jobb- vagy baloldaliak" - hangsúlyozta Kothencz János. A polgármesterjelölt szerint nézeteik sok hasonlóságot mutatnak, így építő jellegű, hasznos konzultációt tarthattak a rendezvényen. "A beszélgetések mögött semmiféle egyezkedés nem volt, elsősorban Szeged jövőjéről volt szó. Mindkét párt csapata azon fog majd dolgozni, hogy az itteniek ügyét a lehető legjobb módon szolgálhassák. A rendszerváltás után rendszeressé váltak a politikai csatározások, melynek köszönhetően a pártok figyelmét nem az emberek szolgálata, hanem egymás akadályoztatása kötötte le. Számunkra az a fontos, hogy mi lesz a panelokban élő emberekkel, a devizahitelesekkel és mindazokkal, akik évek óta nem tudnak munkahelyhez jutni" - mondta Szili Katalin. Hozzátette: egy új politikai kultúrát kell kialakítani a városban, a "ringen" kívül beszélni kell arról, hogy az itt élő embereknek mi jelentheti az előre jutást. Kothencz János szerint Szegeden is egy emberarcúbb politikai szolgálatvállalásnak kell megvalósulnia. "Azon fáradozunk, hogy valódi ügyek mellett álljunk ki, közösen gondolkodjunk és mindenféle politikai gőgöt mellőzve az itt élő emberek számára teremtsünk egy kiszámíthatóbb, biztonságosabb jövőt. Itt az ideje kijózanítanunk a szegedi embereket azzal kapcsolatban, hogy

Botka László

és a szocialista városvezetés mögött már régen nincsen kormány, így azzal a

Gyurcsány Ferenccel

kénytelen szövetkezni, akire nem igazán lehet büszke egy magyar ember. Nemhogy Szeged, de a szegedi ember is többet érdemel ennél" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Szili Katalinnal készített nagyinterjúnk hamarosan olvasható lesz itt a SZEGEDma.hu oldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.