Írjon nekünk

Közélet

Pomázi Miklós: Erős közbiztonságot a 9-es választókerületbe!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

panel01_gs

A nagyobb közbiztonság érdekében körzeti rendőrőrs felállítását és közterületi kamerarendszer telepítését is tervezi Pomázi Miklós a 9-es választókörzet, Északi és Rókus városrész, Franciahögy és Harmónia lakópark képviselőjelöltje.

A lakók nagy része a rossz közbiztonságra panaszkodott az Északi városrészben a „Tervezzük együtt…!” címmel útjára indított bejárássorozaton is, amin Kothencz János, a Fidesz-KDNP és L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje és Pomázi Miklós, a 9-es körzet önkormányzati képviselőjelöltje hallgatta meg az ott élők problémáit. Fontosnak tartják, hogy a lakók biztonságban érezzék magukat.

Rendőrőrs az Északi városrészben

Pomázi Miklós, a Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott képviselőjelölt elmondta, számos kihasználatlan helyiség áll rendelkezésre a rendőrőrs kialakításához. „Terveim között szerepel egy körzeti rendőrőrs kialakítása, illetve egy folyamatosan bővülő, közterületi kamerarendszer kiépítése is. Ezek kitelepítése a fokozottabban veszélyeztetett csomópontoknál kezdődne” – tudatta a képviselőjelölt. Pomázi Miklós programjában kiemelt szerepet tulajdonít a biztonságosabb környezet kiépítésre. A képviselőjelölt folyamatosan járja a választókerületét és gyűjti a lakossági észrevételeket, javaslatokat.

Mint elmondta „erélyesebben fellépő rendőrségre és állandó közterület- felügyeletre van szükség az éjjeli rendontás, rongálások és szemetelés ellen. Megválasztásom esetén körzeti rendőrőrs felállítását, folyamatosan bővülő köztéri kamerarendszer kiépítését és fokozottabb gyalogos járőrözést fogok szorgalmazni. Emellett mindent megteszünk a kerékpárlopások visszaszorítása érdekében is”.

Este félnek az utcára menni a lakók a kiserdőnél

„A kiserdő és környéke eléggé elhagyatott, éjszakánként nagyon sötét van, és rendszerint hajléktalanok fészkelik be magukat, így a lakosok jószerivel csak akkor mennek arra este, ha nagyon muszáj” – panaszolta egyik lakó. „Ezt a területet célszerű lenne úgy kialakítani, hogy pihenésre, sportolásra egyaránt alkalmas legyen. Megfelelően ki kell világítani, ezzel is növelve a közbiztonságot” – árulta el terveit az Északi és Rókus városrész, Franciahögy és Harmónia lakópark képviselőjelöltje. Pomázi Miklós hozzátette, szeretné, ha az itt élők kedvelt pihenőhelye lenne a kiserdő, mert régen aktív közösségi élet folyt benne és ritka, hogy ilyen nagy zöld terület található egy lakótelepen. „Biztonságossá, megvilágítottá kell tenni, ahol szükséges ritkítást végezni és a gyalogos, futó-, valamint kerékpáros ösvényt kiépíteni” – részletezte.

Bejaras_kothencz_pomazi_garzo04_gs

Randalírozó fiatalok esténként

Nagyon sokan panaszkodtak az egész körzetben a rongáló, hangoskodó és bandázó fiatalokra, akik esténként megszállják a játszóteret, parkokat. A Bálint Sándor utcában lakó Kiss Jánosné elmondása szerint néhol még a padokat is fel kellett szedetni, mert esténként a megszállták a hangoskodók. Azért, hogy a fiatalok jól és hasznosan, mégis élményekkel gazdagodva töltsék idejüket állandó élménynapközik és szünidei táborok működtetését tervezi a képviselőjelölt.

„Sokan mondták, hogy éjszaka, főként a fiatalok hangoskodnak és rongálnak. Ha létrehoznánk a körzeti rendőrőrsöt, vagyis több járőr lenne a körzetben, és ha a kamerarendszer is kiépülne, talán ezeknek lenne egyfajta elrettentő hatása a rongálás megfékezése érdekében. De fontos az is, hogy a fiataloknak alternatívát is kínáljunk: egy késő estig nyitva tartó lakótelepi ifjúsági klub létrehozásával azok a fiatalok is hasznosan tölthetnék szabadidejüket, akiknek erre otthon vagy egyéb okok miatt nincs lehetőségük. Ha ezek az elképzelések megvalósulnak, akkor talán sikerül az utcáról inkább a közösségi szórakozás és a tartalmas kikapcsolódás felé terelni a fiatalokat, hogy ne csellengjenek este az utcán” – mondta Pomázi Miklós, aki szerint erről is dönthetünk október 12-én.

Emlékeztetett arra is, hogy Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. polgármesterjelöltje programjában kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. Célként jelölte meg a ingyenes nyári táborok kiterjesztését, és különösen a hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének értelmes eltöltésére is nagy gondot fordítana. Ezért minden városrészben – különösen a lakótelepeken – tervez állandó élménynapköziket létrehozni, ahol a sporttól a kézműves foglalkozásokig változatos programokat biztosítanak a fiataloknak szakemberek gondoskodása mellett. Az ehhez szükséges közösségi terek korszerűsítése, felújítása is választási programjának részét képezi.

Hírzóna

Használjuk ki jól a Napot!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Csongrád megyében köztudottan magas a napsütéses órák száma, kiváló feltételeket teremtve az egyik legfontosabb megújuló energiaforrás hasznosításához.

Tovább olvasom

Hírzóna

Örökbefogadásra buzdít a Szegedi Vadaspark

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A dolgozók a veszélyhelyzet ellenére a háttérben ugyanúgy dolgoznak.

Tovább olvasom

Közélet

Várhatóan elmarad a Borfesztivál és a Hídivásár is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az idei Szeged Napja Ünnepségsorozatot május 15. és 24. között rendezték volna.

Tovább olvasom

Aktuál