Sport

Öt tornász helye már biztos a világbajnoki keretben

Öt tornász helye már biztos a világbajnoki keretben

2014. szeptember 6., szombat
Öt tornász helye már biztos a világbajnoki keretben

A férfi tornászoknál a második világbajnoki válogató után Hidvégi Vid megtartotta első helyét, őt követi Tálas Bence, Vlacsil Attila és Babos Ádám.

A szövetség tájékoztatása szerint a szombati második vb-válogatón kevés hibával mutatták be gyakorlataikat a tornászok a Tornacsarnokban. Az élen álló

Hidvégi Vid

jól teljesített minden szeren, így meg is nyerte mindkét vb-válogatót. Lólengésben is jól szerepelt, 6,6 kiinduló pontú hibátlan gyakorlatára 15,400 pontot kapott.

Tálas Bence

maradt a második,

Vlacsil Attila

pedig a harmadik helyen. A újdonsült egyéni összetett országos bajnok,

Babos Ádám

ismét kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így a negyedik helyen végzett. Az olimpiai bajnok

Berki Krisztián

lólengésben most 7,0 kiindulójú gyakorlatát adta elő hiba nélkül, lendületesen, amit a bírók 16,150 ponttal jutalmaztak. A férfiaknál és a nőknél azonos elvek alapján alakítják ki a szövetségi kapitányok a vb-re utazó keretet. A válogatóversenyek eredményeit a szereken elért úgynevezett helyezési pontok alapján állítják össze. A két válogató után négy fő az eredmény, három fő pedig jelölés alapján kerül a keretbe. Ez alapján Hidvégi, Tálas, Vlacsil és Babos már biztos csapattag. Jelölés alapján egy fő biztos utazó, a világbajnok Berki. A másik két tornászt csak a jövő hétvégi szombathelyi Swietelsky GP után nevezi meg a szakvezető. Az október 3-án kezdődőd nanningi világbajnokságra tartalékokkal mennek a csapatok, vagyis hét-hét tornász lesz ott Kínában, de csak öt-öt léphet a szerekhez és négy eredménye számít. A világverseny már kvalifikációs vb a riói olimpiára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.