Öt tornász helye már biztos a világbajnoki keretben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi tornászoknál a második világbajnoki válogató után Hidvégi Vid megtartotta első helyét, őt követi Tálas Bence, Vlacsil Attila és Babos Ádám.

A szövetség tájékoztatása szerint a szombati második vb-válogatón kevés hibával mutatták be gyakorlataikat a tornászok a Tornacsarnokban. Az élen álló Hidvégi Vid jól teljesített minden szeren, így meg is nyerte mindkét vb-válogatót. Lólengésben is jól szerepelt, 6,6 kiinduló pontú hibátlan gyakorlatára 15,400 pontot kapott. Tálas Bence maradt a második, Vlacsil Attila pedig a harmadik helyen. A újdonsült egyéni összetett országos bajnok, Babos Ádám ismét kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így a negyedik helyen végzett.

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián lólengésben most 7,0 kiindulójú gyakorlatát adta elő hiba nélkül, lendületesen, amit a bírók 16,150 ponttal jutalmaztak.

A férfiaknál és a nőknél azonos elvek alapján alakítják ki a szövetségi kapitányok a vb-re utazó keretet. A válogatóversenyek eredményeit a szereken elért úgynevezett helyezési pontok alapján állítják össze. A két válogató után négy fő az eredmény, három fő pedig jelölés alapján kerül a keretbe. Ez alapján Hidvégi, Tálas, Vlacsil és Babos már biztos csapattag. Jelölés alapján egy fő biztos utazó, a világbajnok Berki. A másik két tornászt csak a jövő hétvégi szombathelyi Swietelsky GP után nevezi meg a szakvezető.

Az október 3-án kezdődőd nanningi világbajnokságra tartalékokkal mennek a csapatok, vagyis hét-hét tornász lesz ott Kínában, de csak öt-öt léphet a szerekhez és négy eredménye számít. A világverseny már kvalifikációs vb a riói olimpiára.

Default thumbnail
Előző sztori

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata nyerte a sűrített levegővel meghajtott járművek versenyét Kecskeméten

Következő sztori

Hatvanöt bográcsban rotyogtak kakasok Dorozsmán + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek