Közélet

Közösségi házat, gondnokságot Fodorkertnek! + FOTÓK

Közösségi házat, gondnokságot Fodorkertnek! + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap
Közösségi házat, gondnokságot Fodorkertnek! + FOTÓK
utcaforum_varga_robert_kothencz_janos01_gs

Egy közösségi ház kialakítását szorgalmazzák a Fodorkerten élő emberek, illetve az elhanyagolt közterek és a hajléktalanok helyzete is gondot okoz a lakók szerint. A városrészben Kothencz János polgármesterjelölt és Varga Róbert képviselőjelölt tartott lakossági fórumot szombaton.

Néhány felállított sátor menedéke alatt tartotta meg lakossági fórumát a Tátra téren

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt és

Varga Róbert

, Petőfitelep-Baktó képviselőjelöltje szombat este. A rögtönzött helyszín rá is világított a városrész nagy hiányosságára: nincs egy közösségi ház az itt élők számára, ahol programokat, összejöveteleket szervezhetnének. "Az itt lakók közül többen is megfogalmazták igényüket egy közösségi házra, amely nyugdíjaskluboknak, rendezvények adhatna otthont. Képviselőként mindenképpen szeretném megadni ezt az itt élők számára" - mondta a fórumon Varga Róbert. Hozzátette: a közösségi terek hiánya városszerte nagy gondot okoz a lakosoknak, azonban nemcsak a kialakításuk, de azok rendben tartása is legalább ilyen fontos feladat. Játszóterek ugyan vannak a városrészben, azonban éjszakánként tivornyázó társaságok és hajléktalanok lakják azokat le, másnap pedig az itteni anyukáknak kell összetakarítani a hátrahagyott szemetet. Varga Róbert egy olyan gondnokság kialakítását szorgalmazza, amely a közterek rendbetételéről, valamint a játszóterek lezárásáról és kinyitásáról gondoskodhatna, így azt valóban a gyermekek használhatnák azokat - biztonságosan.

"Szegeden több mint félezer hajléktalan van, sokszor láthatjuk őket padokon köztereken. Sorsuk jobbá tételén közösen kell dolgoznunk, problémájuk azonban nem lehet az itt élő emberek problémája" - hangsúlyozta a fórumon Varga Róbert. Mint mondta, Kothencz János polgármesterjelöltnek kidolgozott programja van a társadalom perifériáján élő emberek megsegítésére, akiket nem elűzni kell, hanem lehetőséget kell teremteni számukra ahhoz, hogy visszatérjenek a munka világába. A városrésben élők számára szociális étkezést is biztosítana a képviselőjelölt, aki olyan megoldáson dolgozna, amivel elérhetné, hogy senkinek se kelljen éheznie Petőfitelepen, Baktóban vagy épp Fodorkertben. Kothencz János szerint Szeged jövőjéért egy Varga Róberthez hasonló megoldóemberre van szükség, aki nemcsak beszél a fennálló problémákról, de cselekszik is. "Az igazság az, hogy a jelenlegi városvezetés már nem képes többre a puszta ígérgetésnél. A szocialista városvezető egy olyan illúziót árul, amelyre nincsen fedezete, hiszen pártja tönkrement, budapesti székházukat is kénytelenek eladni. Mi a jövőt szeretnénk képviselni, egy olyan jövőt Szegednek, amiben fiatalok és idősek is tervezhetnek" - mondta a polgármesterjelölt a fórumon. Kothencz János szerint egy emberarcú városvezetésre van szükség, amely nem csupán a térkövek és látványberuházások szintjéig képes tervezni, hanem az ajtók mögötti valóságra is kinyitja a szemét. Kérte az itt élőket, hogy az őszi választások alkalmával szavazatukkal a Fidesz-KDNP és a L.É.T. jelöltjeit támogassák, hogy a képviselők Szegedért, a szegediekért dolgozzanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.