Egy éven belül tíz százalékra növelnék a baktói kiskertek beépíthetőségét + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kohari_kiskertek02_gs

A kiskertek beépíthetőségének problémáiról, a Bika-tó rehabilitációjáról és a Vásárhely-Szeged tramtrain-beruházásról is szó esett a városrészben tartott utcafórumon.

A szemerkélő eső ellenére is közel harminc résztvevővel tartotta meg baktói utcafórumát Kohári Nándor. A 7-es körzet (Tápé, Újpetőfitelep, Baktó, baktói kiskertek) Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje az itt élők legnagyobb problémáját, a beépíthetőség kérdéskörét tárgyalta ki. Szó esett még továbbá a Bika-tó rehabilitációjáról, a helyi infrastruktúra javításáról és a Hódmezővásárhely és Szeged közé tervezett tramtrainről, melynek egyik állomása is a városrészben lehet majd.

“A baktói kiskerteseknek is számos, régóta húzódó fejlesztési igénye van, melyet a képviselőjelöltek felé továbbítanak. Ezek közül a legégetőbb fontosságú a kiskertek beépíthetőségének kérdésköre tűnik. Ennek a baktói kiskertek ” – mondta el Kohári Nándor. A terület jogilag mezőgazdasági övezetnek minősül, 3 százalékos engedélyezett beépíthetőséggel. Az itt lakó több mint ezer ember számára ez a 3 százalék elenyészően kicsi, sokaknak vissza kell bontaniuk házukból, másokat akár a hajléktalanság is fenyegetheti. Kohári Nándor szerint az 5 százalékos beépíthetőség viszonylag könnyedén kivitelezhető, míg egy éven belül szeretnék elérni a 10 százalékos beépíthetőséget is. Mindez kiemelt célja a kormánypártok és a L.É.T. polgármesterjelöltjének, Kothencz Jánosnak is.

no images were found

A kiskertek másik égető problémája a rossz infrastruktúra: a közvilágítás hiányos, az utak állapota pedig bőven hagy kívánnivalót maga után. “Visszatérő probléma a városrész életében, hogy az eddigi képviselők inkább Petőfitelepet helyezték a fejlesztések prioritásába, Baktóra viszonylag kicsi figyelem irányult” – emelte ki a képviselőjelölt. Kohári Nándor (aki az átrajzolt választókörzetek után a “legkiskertesebb” részt hivatott képviselni) hangsúlyozta: a teljes felújítás önkormányzati költségvetésből nem megoldható, uniós pályázatok elnyerésével azonban jelentős összegeket tudnának a városrészbe csatornázni. Az itt élők kérése alapján szeretnének egy bölcsődét és egy óvodát is a városrészbe, illetve Varga Róbert képviselőjelölt-társával egy közösségi házat hoznának létre az itt élő embereknek.

Szóba került a Hódmezővásárhely-Szeged közé tervezett tramtain-beruházás is, amelynek egyik megállója a városrészben álmodták meg. “Az előkészítő tanulmányok már elkészültek, reményeink szerint másfél-két éven belül megvalósulhat a projekt. Ez azt jelentené, hogy a Pihenő utcai megállótól egy villamos-összeköttetés jönne létre a baktói kiskertek és a belváros között. Mindez óriási előrelépés lenne az itt lakók szegedi tömegközlekedésbe történő bekapcsolása szempontjából” – mondta Kohári Nándor.

no images were found

Előző sztori

A német hadseregnél súlyos technikai hiányosságokra derült fény

Következő sztori

Kosárlabda: drámai küzdelemben nyert a Pécs a Szedeák ellen + FOTÓK