Közélet

A Csongrád megyei fiatalok karriertervezésében segít a munkaügyi központ + FOTÓK

A Csongrád megyei fiatalok karriertervezésében segít a munkaügyi központ + FOTÓK

2014. szeptember 30., kedd
A Csongrád megyei fiatalok karriertervezésében segít a munkaügyi központ + FOTÓK
DSC_4076

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja pályaorientációt elősegítő megyei munkaerő-piaci programot állított össze Tiéd a Pálya címmel. A programban végzős általános iskolások pályaválasztásában segítenek.

A sikeres gazdaság kulcsa, hogy az általános iskolát végzett tanulóknak karrierterve, a felsőoktatásból kilépett pályakezdő szakembereknek pedig piacképes tudást igazoló diplomája legyen - vezette fel a keddi sajtótájékoztatót

Juhász Tünde

Csongrád megyei kormánymegbízott. Ennek első lépése, hogy a fiatalok tisztában legyenek a helyi és hazai munkaerő-piaci helyzettel, a pályaválasztási és pályaorientációs programok pedig a szakmák útvesztőjében segítenek nekik eligazodni. Az október 1-jén kezdődő kilenc hónapos Tied a pálya! program célja, hogy az általános iskolák végzősei között sikeres pályaválasztást segítsen elő, a projektben 23 asszisztens és koordinátor nyújt közvetlen segítő kezet a fiataloknak. Mintegy 45 Csongrád megyei általános iskolában, 1600 fő 7. és 8. osztályos tanulónak tartanak osztályfőnöki órát a térségi munkahelyekről és lehetőségekről, valamint informatika órát, amelynek keretében az álláskereső portálokat veszik górcső alá.

Tóth Aranka

, a munkaügyi központ igazgatója hangsúlyozta, eddigi rendezvényeiken azt tapasztalták, a pályaválasztás előtt álló fiatalok nincsenek tisztában kompetenciáikkal, a munkaerő-piaci környezettel és a bérviszonyokkal sem. A Tied a pálya! programot annak érdekében hívták életre, hogy ezeket a hiányosságokat rendbe tegyék, illetve, hogy a szülőknek is útmutatást nyújtsanak.

Nemesi Pál

, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyetértett az igazgatónő észrevételivel, lebonyolítóként a térségi gazdasági környezet szereplőinek invitálásával csatlakozik a pályaorientációt elősegítő munkaerő-piaci programhoz.

DSC_4084

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit

, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerület tankerületi igazgatója megerősítette, az iskolák, a szülők és a szakmai szervezetek egyaránt fontosnak tartják, hogy a végzős általános- és középiskolások felelős döntéseket tudnak hozni. A megyei központoknak pedig érdeke, hogy ezeket az igényeket meghallgassa és lehetőségeihez mérten teljesítse. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerülete a sajtótájékoztató végén aláírták a határozatlan időre szóló együttműködést, amely a megyei iparkamara és a Klebelsberg-központ a Pályaválasztási Vásár közös megrendezéséről szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.